"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.8 C
Trikala

Όταν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ !!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν διάβαζαν ιστορία οι Έλληνες, θα γνώριζαν, πως η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ προέρχεται απο τις λέξεις:
* θέση + αλός = ο τόπος που πριν ήταν θάλασσα
Θα ήξεραν, πως ο κάμπος, ήταν μια θαλάσσια λίμνη τα προϊστορικά χρόνια διότι η γεωμορφολογία είναι τέτοια ώστε να κάθεται το νερό στην περιοχή αυτή. Έτσι θα πρόσεχαν, πώς να χτίσουν αρχιτεκτονικά και μηχανικά τα σπίτια τους αλλά και το πώς να διαμορφωθούν οι πόλεις γενικότερα απο τις περιφέρειες και τους κυβερνώντες. Επίσης, θα είχαν κρατήσει ζωντανή, τη γνώση για τις τεχνητές απορροές προς την θάλασσα.
Ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί, πως πολλούς αιώνες πριν απο αυτόν, ο κάμπος ήταν μια λίμνη επειδή το νερό καθόταν απο τις βροχές και έφτανε μέχρι τη θάλασσα όπου υπήρχε ένωση. Απόδειξη γι’ αυτό, αποτελούν εκτός απο τα Μετέωρα και οι λόφοι στη Θεσσαλία που είναι γεμάτοι αλάτι και όστρακα, ακριβώς όπως και στα Μετέωρα.
Καθώς λοιπόν αποστραγγιζόταν η λίμνη, δηλαδή έφθνινε (ἒφθινε), ονομάστηκε Φθία, και τα ομηρικά χρόνια αποτελούσε το βασίλειο του Πηλέως. Αυτό που έμεινε σήμερα απο όλη αυτή την τεράστια θαλάσσια λίμνη είναι το μικρό κομμάτι της λίμνης Κάρλα (τεχνητή) δίπλα απο το Στεφανοβίκειο αεροδρόμιο.
Αυτό έγινε μετά τη βύθιση της Αιγηίδος και ο λαός που πήγε προς τα εκεί για να εγκατασταθεί άλλαξε το όνομα απο Φθία σε Θεσσαλία, η περιοχή δηλαδή που πριν ήταν θάλασσα.
Η Φθία όμως, έμεινε ζωντανή μέσα απο την πόλη της Φθιώτιδος που και αυτή πλημμύριζε. Οι Έλληνες λοιπόν, είχαν δημιουργήσει τεχνητές απορροές προς τη θάλασσα για να μην κάθεται το νερό απο τις πλημμύρες. Ο Ξέρξης, αυτό το ήξερε και όταν ήρθε στην Ελλάδα, προσπάθησε να κλείσει αυτές τις απορροές για να βυθίσει τις πόλεις της Θεσσαλίας.
Αυτή η γνώση, με τα χρόνια χάθηκε και έτσι οι άνθρωποι εφόσον δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, δεν φρόντισαν να κρατήσουν αυτές τις απορροές που στα αρχαία χρόνια ήταν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
 Μήπως τελικά, όσο νομίζουμε ότι προοδεύουμε, τελικά γινόμαστε πιο χαζοί παρά σοφοί σε σχέση με παλιότερα;
Από Αγροτών ανάγνωσμα, blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης