Όταν η «γενιά των 700 ευρώ» θεωρούταν φτωχή… Reviewed by Momizat on . Η ταινία «45 τετραγωνικά» τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων   Η ΤΑΙΝΙΑ Όταν ξεκινούσε να γράφει το σενάριο του "45m2" ο σκηνοθέτης δεν είχε ιδ Η ταινία «45 τετραγωνικά» τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων   Η ΤΑΙΝΙΑ Όταν ξεκινούσε να γράφει το σενάριο του "45m2" ο σκηνοθέτης δεν είχε ιδ Rating: 0

Όταν η «γενιά των 700 ευρώ» θεωρούταν φτωχή…

Όταν η «γενιά των 700 ευρώ» θεωρούταν φτωχή…

Η ταινία «45 τετραγωνικά» τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

 

45m2_AFISSA1

Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν ξεκινούσε να γράφει το σενάριο του “45m2” ο σκηνοθέτης δεν είχε ιδέα για την οικονομική κρίση που σύντομα θα ξεσπούσε στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.  Τον πρόλαβαν όμως οι καταστάσεις, κι έτσι μετά το “Σώσε Με”, η δεύτερη μεγάλου μήκους του Στράτου Τζίτζη με θέμα τη σύγχρονη γυναίκα και την πόλη απέκτησε μία δραματικά επίκαιρη διαλεκτική.
Ο Στράτος Τζίτζης βρήκε στο πρόσωπο της Έφης Λογγίνου την πρωταγωνίστρια του, τυχαία στο Youtube σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “Αληθινοί Έρωτες”, όπου συμμετείχε.
Μαζί με την Έφη Λογγίνου στο σπίτι των 45m2 σχεδόν συμπρωταγωνιστεί ένα μικρό γατάκι, η μοναδική παρέα της Χριστίνας και το μοναδικό στοιχείο ανθρωπιάς και τρυφερότητας σε ένα περιβάλλον γκρίζο, ψυχρό, αστικό, όπως είναι το σύγχρονο αθηναϊκό τοπίο.  Για την καθοδήγηση του χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτής ζώων.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, η Χριστίνα (Έφη Λογγίνου) είναι μία 23χρονη κοπέλα που ασφυκτιά ζώντας στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα της. Παρόλο που η δουλειά της (πωλήτρια στο Κολωνάκι) δεν προσφέρει οικονομική ευχέρεια, αποτολμά ν” ανοίξει τα φτερά της. Θυσιάζει καλοκαιρινές διακοπές και νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών σε γειτονιά γεμάτη μετανάστες. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει πολλές, οι σχέσεις με τους συνομηλίκους περνούν από αναθεώρηση, είναι όμως αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει αμαχητί την ανεξαρτησία που ποθεί. Ανέλπιστο στήριγμα και έμπνευση θα αποτελέσει άθελά του ο Φώτης, ο προηγούμενος νοικάρης, του οποίου τα πράγματα βρίσκονται ακόμα πακεταρισμένα στο διαμέρισμα, περιμένοντάς τον να γυρίσει από τα νησιά, εκεί που κι εκείνος παλεύει για τη δική του ανεξαρτησία.

45-5

Tips
Mέρος της ταινίας γυρίστηκε:
– CAFE BAR ALSOS στην οδό Αχιλλέως
– Ίλιον BAR STELLE στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια
– Σε πολυκατοικία στην οδό Μαυρογένους Αθήνα

Ακούστηκε το τραγούδι “Famous blue raincoat” by Vassilikos από το ομώνυμο τραγούδι του Leonard Cohen.
Στην ταινία υπάρχουν αποσπάσματα από την εκπομπή “Αλ Τσαντίρι” του Λάκη Λαζόπουλου.

 

Info
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Στράτος Τζίτζης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Στράτος Τζίτζης

Με τους: Έφη Λογγίνου, Αντίνοο Αλμπάνη, Ράνια Οικονομίδου

Τύπος ταινίας: Δραματική, έγχρωμη

Χρονιά: 2010

Χώρα: Ελλάδα
45m2_AFISSAΔΙΑΚΡΙΣEIΣ:

Επίσημη συμμετοχή στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμβούργου
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ουγγαρίας
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου

Διάρκεια: 80′

Δείτε το επίσημο τρέιλερ εδώ

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ωρα έναρξης 21.45 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου στον μύλο Ματσόπουλου.
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους – φοιτητές)/2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή