Όταν οι Έλληνες έφτασαν πρόσφυγες στη Συρία – δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες Reviewed by Momizat on . Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, ζητώντας προστασία. Σε αυτή την σπανια φωτ Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, ζητώντας προστασία. Σε αυτή την σπανια φωτ Rating: 0

Όταν οι Έλληνες έφτασαν πρόσφυγες στη Συρία – δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες

Όταν οι Έλληνες έφτασαν πρόσφυγες στη Συρία – δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, ζητώντας προστασία.

Σε αυτή την σπανια φωτογραφία από το Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου που η LifO αναδημοσιεύει, Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, καταφεύγουν στο Χαλέπι, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τότε, 17.000 εξαθλιωμένοι Έλληνες κατέφθασαν στις μεγάλες Συριακές πόλεις για να εγκατασταθούν, πρόσκαιρα ή και μόνιμα. Στη λεζάντα της φωτογραφίας, που προφανώς εικονίζει μια σκηνή συσσιτίου, αναγράφεται ότι οι Αμερικανοί σίτισαν 12.000 Έλληνες”.

Ανάλογες σκηνές, αντεστραμμένες όμως, συμβαίνουν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Η Ιστορία δοκιμάζει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων. Πηγή: www.lifo.gr

Συρία ,Χαλέπι 1923. Έλληνες πρόσφυγες που έφτασαν εκεί για να γλυτώσουν από τη σφαγή του Κεμάλ. Μέσα στους σημερινούς πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα μας από τη Συρία σίγουρα θα υπάρχουν και αρκετοί από <<εκείνους>> τους Έλληνες .Γι αυτό πατριώτες λίγο υπομονή ψυχραιμία και όχι τόσος φόβος.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή