Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού… Reviewed by Momizat on . Την Τρίτη  27/5 στις 7.00 μμ  θα πραγματοποιηθεί  θεατρική  παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσό Την Τρίτη  27/5 στις 7.00 μμ  θα πραγματοποιηθεί  θεατρική  παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσό Rating: 0

Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού…

Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού…

Την Τρίτη  27/5 στις 7.00 μμ  θα πραγματοποιηθεί  θεατρική  παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου» με το έργο Όταν ο Αίσωπος συνάντησε την αλεπού…

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μελών των θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συγκεκριμένα του τμήματος της Β΄Δημοτικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέσσερις από τους μύθους του Αισώπου, που επέζησαν στους αιώνες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας διδάσκουν, με κοινό σημείο αναφοράς την αλεπού (ο Δίας και η αλεπού, ο κόρακας και η αλεπού, η αλεπού και η μάσκα, η αλεπού και τα σταφύλια) αναβιώνουν, με τα παιδιά να μας λένε αλήθειες, τόσο χρήσιμες όσο και η καλύτερη συμβουλή.

aiswpos_alepou

Σημείωμα εμψυχωτών:

Οι μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και αναλλοίωτοι, αποτελούν με την ολοκληρία τους μια συνεχή πηγή δραματικών εμπνεύσεων. Πρόκειται για σύντομες αφηγήσεις παραδειγματικού χαρακτήρα, με στοιχεία από τη λαϊκή σοφία, όπου ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές συνήθως ζώα χρησιμεύει για να εξάρει ή να στηλιτεύσει ανθρώπινες συμπεριφορές νουθετώντας έμμεσα ή άμεσα. Μέσω των τεσσάρων μύθων έγινε μια προσέγγιση των γνωρισμάτων που αποδίδει ο Αίσωπος στην αλεπού και του ρόλου τους ως αλληγορίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

aiswpos_alepou1

Παίρνουν μέρος οι:

–          Αρμάγου Ελένη

–          Δήμου Υακίνθη

–          Διακοδημήτρη Κατερίνα

–          Μαυρομάτης Αλέξανδρος

–          Μπέτσικου Έλενα

–          Παλιούρα Νεφέλη

–          Παλιούρας Κωνσταντίνος

–          Πλεξίδας Θάνος

–          Πολύζος Σπύρος

–          Ραμμίδη Ιφιγένεια

–          Τασιοπούλου Ναντίνα

Εμψυχωτές: Αρτέμης Αρκουμάνης, Βίκυ Ιακωβάκη.

Καλλιτεχνική  Δ/νση: Στέφανος Νταλάσης

aiswpos_alepou2

 

Αφήστε το σχόλιο σας