"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.3 C
Trikala

“Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες! ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών στην 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων με τίτλο “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!

  Σε μία κυψέλη δημιουργικότητας μετατράπηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων η οποία με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποίησε την 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, με τίτλο “Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και κύριο σκοπό της την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

«Το σωστό» και «το λάθος», «το χοντρό» και «το αδύνατο», έννοιες αντίθετες, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή και μας μυούν στη διαλεκτική, «Μια μέρα με φως και σκοτάδι» , «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα της αρχής και του τέλους», «Η μέρα του κρύου και του ζεστού» και πολλές άλλες, έδωσαν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις,  ενθάρρυναν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τα ίδια τα βιβλία, την ανάγνωση και τους χώρους της βιβλιοθήκης κτίζοντας μια μόνιμη σχέση μαζί τους.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία  ανανέωσε την συλλογή της με  καινούργια βιβλία και εργαστηριακά είδη φυσικής  που  προσέφερε το Future Library.

Οι εκδηλώσεις ανήλθαν στις σαραντατέσσερις (44) με την συμμετοχή εξαίρετων εθελοντών εμψυχωτών – δημιουργών της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι  με έμπνευση και αγάπη υλοποίησαν δράσεις , αφηγήθηκαν ιστορίες με νέους ήρωες σε παραμυθένιους κόσμους, έφτιαξαν μουσικά όργανα και ανεμοδείκτες, έπαιξαν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, σχεδίασαν χάρτες, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, κατασκεύασαν, έφτιαξαν ιστορίες και ρούχα, πειραματίστηκαν και γενικά δημιούργησαν ένα κόσμο όπου κυριαρχούσε το βιβλίο και η απόλαυση της ανάγνωσης.

Διαβάστηκαν και δραματοποιήθηκαν πολλές ιστορίες μεταξύ των οποίων οι ακόλουθες:

  • «Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών»  της Λιλλής Λαμπρέλλη
  • « Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα»  του Μωρίς    Σεντάκ
  • «Εγώ ο πιο δυνατός»  του Mario Ramos
  • «Ο γαργαληστής»  του Δημήτρη Μπασλάμ
  • « Ασχημόπαπο» και « Τα καινούργια ρούχα του       αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
  • «Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα»  του Eric Puybaret
  • « Ο Τρυφεράκανθος»  της Ελένης Πριοβόλου
  • « Το σκοτάδι φοβάται τον Νικόλα»  του Αντώνη Παπαθεοδούλου
  • «Αυτό δεν είναι το καπέλο μου»  του Jon Klassen

Στις δράσεις συμμετείχαν 2.770 παιδιά πολλά εκ των οποίων προσέγγισαν τον χώρο της Δ.Β. για πρώτη φορά και έγιναν τακτικά της μέλη με την προοπτική δανεισμού βιβλίων και συμμετοχής σε δραστηριότητες. Ο αριθμός των δανεισθέντων βιβλίων στη διάρκεια των εκδηλώσεων ανήλθε στα 4.000.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές εμψυχωτές (κατ΄αλφαβητική σειρά) Αρκουμάνη Αρτέμη, Βλάχου Έφη,Γραβάνη Αχιλλέα, Ιακωβάκη Βίκυ, Κατσανούλη Μαρία, Κοπάνου Κατερίνα, Κουτούπη Μαρία, Κρομμύδα Φιλίτσα, Μαραγκού Ιλάειρα, Μούρκα Αφροδίτη, Νίκου Κατερίνα, Ντινοπούλου Βίλλυ, Οικονόμου Όλγα, Παπαγιαννούλη Ντίνα, Παπαδοπούλου Δάφνη, Παπανικολοπούλου Κατερίνα, Παππά Βάσια, Παππά Βασίλειο, Σιώμου Στέλλα,Τάμπα Έντα ,Τζιμούλη Θανάση.

Ευχαριστεί επίσης τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την αρωγή τους στην επιτυχημένη  διεξαγωγή των δράσεων μέσα από την συστηματική και ουσιαστική προβολή τους.

vivliothiki-paidia2vivliothiki-paidia4 vivliothiki-paidia3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης