Ό,τι να ‘ναι στο Δήμο Τρικκαίων – Ήξεις-αφήξεις περί προστίμων στους ποδηλάτες Reviewed by Momizat on . Διαφορετική διάσταση, από αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων σχετικά με τις υποδείξεις προς τους οδηγούς δικύκλων για την Διαφορετική διάσταση, από αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων σχετικά με τις υποδείξεις προς τους οδηγούς δικύκλων για την Rating: 0

Ό,τι να ‘ναι στο Δήμο Τρικκαίων – Ήξεις-αφήξεις περί προστίμων στους ποδηλάτες

Ό,τι να ‘ναι στο Δήμο Τρικκαίων – Ήξεις-αφήξεις  περί προστίμων στους ποδηλάτες

Διαφορετική διάσταση, από αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων σχετικά με τις υποδείξεις προς τους οδηγούς δικύκλων για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα περί προστίμων σε περίπτωση παραβάσεων. Με νέα ανακοίνωσή του Δήμου (Γραφείο Τύπου), αναφέρεται πως “όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόστιμα στους ποδηλάτες, αλλά παρεμβαίνει και για τη μείωση των ήδη υπαρχόντων!”, επικαλούμενος μάλιστα σχετική επιστολή -για μείωση των προστίμων- προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.

Στην πρώτη ανακοίνωση του Δήμου (επίσης από το Γραφείου Τύπου), αναφερόταν αυτολεξεί για το θέμα: “Σε πρώτη φάση, η πόλη του ποδηλάτου θα “δει” μικτά κλιμάκια προσωπικού της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας όλη την εβδομάδα και τις επόμενες ημέρες, να ενημερώνουν για τα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν οι ποδηλάτες. Όπως, η είσοδος σε πεζόδρομο, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και γενικότερα, οι συχνές παραβάσεις που διαπιστώνονται. Τονίστηκε, επίσης, ότι και για τους ποδηλάτες ισχύουν πρόστιμα, ιδιαιτέρως αυστηρά”. Αντίθετα, μόλις στη σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος κάνει λόγο για “παραφιλολογία και ανυπόστατα δημοσιεύματα (που αναπαράχθηκαν άκριτα), να επιχαίρουν ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα “χαρατσώνει” τους ποδηλάτες, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική”. Για να υποστηρίξει τη νέα του θέση, ο Δήμος αναφέρεται σε επιστολή-κείμενο του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία εστάλη σήμερα και επισημαίνεται χαρακτηριστικά: “Οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως προς τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε ποδηλάτες, είναι εξοντωτικές. Για την ακρίβεια, τα πρόστιμα για πλήθος παραβάσεων, είναι ακριβώς τα ίδια με τα πρόστιμα που ισχύουν για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (π.χ. παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.λπ.). Κατανοείτε, δε, ότι τις περισσότερες φορές, η αξία των προστίμων ξεπερνά κατά πολύ την αξία του ποδηλάτου!”. Μέσω της επιστολής γνωστοποιείται επίσης η ενημερωτική εκστρατεία του Δήμου και η συνεργασία προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Τρικάλων, ενώ ζητείται να προσδιοριστεί ακριβής χρόνος για την έγκριση της μελέτης του ποδηλατοδρόμου. Καταληκτικά, δε, σχετικά με το θέμα των προστίμων επισημαίνεται προς τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη: “εφ’ όσον στόχος δεν είναι η εισπρακτική πολιτική, αλλά η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ με προοπτική τη συμμόρφωση όλων και την ορθή οδηγική συμπεριφορά, προτείνω την παρέμβασή σας και την αλλαγή των προστίμων αυτών, με μείωσή τους στο μικρότερο δυνατό ποσό”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή