"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

«Μαραθώνιος Αγάπης & Αλληλεγγύης Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝ Τρικάλων »

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Σήμερα είμαστε όλοι – συνειδητά ή όχι, ηθελημένα ή όχι – θεατές, αυτόπτες μάρτυρες του κακού που πλήττει τις ανθρώπινες υπάρξεις. Το ότι είμαστε θεατές σημαίνει ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε μια γιγάντια ηθική πρόκληση.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε ασπίδα μας την άγνοια και να παρακολουθούμε με ακόμη περισσότερη απανθρωπιά και αναισθησία τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Οφείλουμε ως άτομα και ως κοινωνικές ομάδες να συνεργαστούμε σε μια σχέση ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η συνεργασία και η αλληλεγγύη ως υπέρβαση του ατομικισμού σημαίνει απεγκλωβισμός από το εγωιστικό κέλυφος της προσωπικής μας καθημερινότητας, απόδοση σημασίας στον Άλλο, αναγνώριση της σπουδαιότητας του κοινωνικού συνόλου.

Κυριαρχικό αίτημα κάθε κοινωνίας είναι το πνεύμα της αμοιβαιότητας μεταξύ των μελών της διότι αυτό συμβάλλει στην ατομική και κοινωνική πρόοδο.

Μέσω της αλληλεγγύης μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους άλλους, να σεβόμαστε και να βιώνουμε τις αξίες της ελευθερίας. Με γνώμονα όλα τα παραπάνω τον Οκτώβριου 2015 – και μετά από κάλεσμα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων – η Τράπεζα δημιούργησε έναν ειδικό Λογαριασμό «Μαραθώνιος Αγάπης Καρδιολογικής Κλινικής» και κάλεσε όλους τους συνεταίρους της και πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή προκειμένου το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και να μην καθίσταται αδύνατη λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Έτσι επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο μας ως κοινωνικός εταίρος με κεντρικό άξονα τον Άνθρωπο να καθορίζει το πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας.

Φροντίζουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην τοπική κοινωνία με μία σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο την υλοποίηση της πεποίθησής ότι η κοινωνική υπευθυνότητα δεν είναι ζητούμενο, αλλά υποχρέωση και ευθύνη όλων.

Επαναδραστηριοποίηση του Μαραθωνίου Αγάπης της Καρδιολογικής Κλινικής από 1.12.2016 έως 31.12.2016. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας προτίθεται να υλοποιήσει τη δημιουργική προώθηση της ιδέας αυτής για όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και την ενίσχυση της ανωτέρω δράσης.

Καλούμε λοιπόν όλα τα συνεργαζόμενα μέσα (εφημερίδες, site και τηλεοπτικά δίκτυα) να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή.

Ζητούμε τη συνδρομή σας ως χορηγοί επικοινωνίας μέσω της φιλοξενίας άρθρων, καταχωρήσεων και μηνυμάτων, να ενισχύσετε την προσπάθεια μας να κοινωνήσουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους αξίες όπως η Αγάπη, η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης