"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Άμεσα ίδρυση Hot spot στα Τρίκαλα αποφάσισε η κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού αυτό έχει λάβει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μιλούν Διεθνείς Οργανισμοί και Υπηρεσίες.

 Συνέπεια αυτής της διαπίστωσης και από κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο διάστημα, ήταν και η εσπευσμένη επανασύσταση του αρμόδιου υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής.

Σε επείγουσα σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και μετείχαν ο κ Στεφανής, ο κ. Μηταράκης και ο κ. Σκρέτσος, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σ`όλους τους νομούς της χώρας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου, πλην των εθνικά ευαίσθητων, δηλαδή αυτών όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι έντονο(Ξάνθης και Ροδόπης).

Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνουν Hot spot σε περιοχές όπου υπάρχουν ήδη και κρίνονται κορεσμένοι .

Στη Θεσσαλία για τους παραπάνω λόγους αποκλείεται  ο νομός Λάρισας (Κουτσόχερο με 1500 μετανάστες) και προκρίνονται ως άμεσης προτεραιότητας οι νομοί Τρικάλων (Φλαμούλι η Μουργκάνι) και Καρδίτσας (ΒΙ.ΠΕ.η εγκαταλειμμένο στρατόπεδο).

Αποφασίστηκε ταυτόχρονα η μεθοδολογία και τα μέσα δράσης, σε περίπτωση που οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν δυναμικά.

Κων/νος Κουτσονάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης