"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκούς πόρους προγραμμάτων ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρόκειται για τους εργαζόμενους σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, Υπνωτήρια και Δομές Υποστήριξης Αστέγων.

Οι εργαζόμενοι σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, προσλαμβάνονται με ετήσιες, ανανεούμενες συμβάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο τελικό σχέδιο του ΕΣΠΑ 2014-15 που εγκρίθηκε το 2015, και στις μετέπειτα συμφωνίες με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που χρηματοδοτεί τις εν λόγω δράσεις, περιέλαβε ότι μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου η βιωσιμότητα των δομών αυτών θα εξασφαλιστεί με την ένταξή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως οργανικών τους μονάδων που θα στελεχωθούν από τους εργαζομένους τους σε θέσεις μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων.

Η ανάληψη, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα σε συνέργεια με το κεντρικό κράτος, των δράσεων φροντίδας στην κοινότητα για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, είναι αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διασφαλίζει την ανθεκτικότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Δεδομένης της εξόδου από τα μνημόνια και της άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών, η λύση αυτή είναι σήμερα απόλυτα εφικτή.

                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης