"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Άναψε “φωτιές” η υποβολή του Ε9 από τους συμβολαιογράφους – Έντονες διαμαρτυρίες από τους λογιστές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την έντονη διαμαρτυρία των Οικονομολόγων Θεσσαλίας προκάλεσε η νομοθετική ρύθμιση που αφαιρεί την αρμοδιότητα σύνταξης των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων από τους λογιστές και την δίνει στους συμβολαιογράφους.

Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου εκτιμώντας πως η σύνταξη του εντύπου Ε9 σχετίζεται άμεσα με το επάγγελμα του οικονομολόγου – λογιστή, που από το 1995 έως και σήμερα αναλάμβανε την υποβολή του, ζητά από το Υπ. Οικονομικών, καταθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων,  την επανεξέταση του θέματος.

“Η υποχρεωτικότητα της σύνταξης του Ε9 από τους συμβολαιογράφους πλήττει τους νέους οικονομολόγους, που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ανεργίας, ενώ ωφελεί έναν κλειστό κλάδο, που είναι ήδη ευνοημένος” σχολιάζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλ. Κοτσιμπογεώργος, καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει τα επίμαχα άρθρα της ρύθμισης, τα οποία όπως επισημαίνει πέραν της έλλειψης ισονομίας που προκαλούν μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών φορέων και επαγγελματικών ομάδων, θίγουν το κύρος και την ίδια την υπόσταση του Ο.Ε.Ε”.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης