"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Άντεξε ο Παναθηναϊκός και διατήρησε το προβάδισμα για Ευρώπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η «λευκή» ισοπαλία (0-0) ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να διατηρούν την απόσταση των δύο βαθμών από τους «κιτρινόμαυρους» – και ταυτόχρονα το προβάδισμα για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Αντίθετα, η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε σε άλλον έναν αγώνα στα πλέι οφ της Super League, αν και αγωνίστηκε στην έδρα της, και παραμένει «πίσω» στην ευρωπαϊκή μάχη.

Η εικόνα του ματς

Πιο επιθετικά μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, κάτι απόλυτα λογικό αφού ήταν η ομάδα που ήθελε διακαώς τη νίκη. Με σύστημα 4-3-3 και κεντρική τριάδα τους Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, Χατζισαφί κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, ενώ παράλληλα παρουσίασε ορθολογική ανάπτυξη, λίγο περισσότερο από αριστερά, με Τσούμπερ και Μοχαμαντί να δημιουργούν «ρήγματα».  Ευκαιρία, ωστόσο, δεν δημιούργησε με εξαίρεση τη φάση του 29΄ όταν ο Κώτσιρας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, ο Χατζισαφί «ζύγισε» το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ο Παναθηναϊκός, με το δικό του 4-3-3 (Βίγιαφάνιες, Ρούμπεν, Μαουρίτσιο στα χαφ) άφησε την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους και θα μπορούσε να απειλήσει αν ήταν πιο προσεκτικοί οι Παλάσιος, Ιωαννίδης όταν βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση. 

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν ο πρώτος που κινήθηκε στη «σκακιέρα» προσπαθώντας να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του με αλλαγή σχηματισμού: 4-2-3-1 και τον Αϊτόρ πίσω από τον Ιωαννίδη. Η κίνηση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο πιεστική μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κρατήσουν τη μπάλα και να πάρουν ανάσες. Έτσι, ακολούθησαν ακόμα δύο… πράσινες διορθωτικές κινήσεις με τους Κουρμπέλη, Καρλίτος να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. 

Ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ κι ο Κουρμπέλης με κεφαλιά ακινητοποίησε τον Στάνκοβιτς, όμως ο ‘Αμραμπατ βρισκόταν πάνω στη γραμμή και απομάκρυνε με το κεφάλι. Ήταν το 67΄ και ο Οφρυδόπουλος «απάντησε» με τον Μάνταλο αντί του Χατζισαφί, αναζητώντας την τελική πάσα που τόσο έλειπε από την ΑΕΚ. Μετά από όλες τις αλλαγές, το ματς απέκτησε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό και μεγαλύτερη ένταση. Στο 72΄ σουτ του Καρλίτος έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 78΄ οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν διαδοχικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 86΄ ο Μπρινιόλι εξουδετέρωσε εύκολα την κεφαλιά του Γκαρσία. 

Έτσι έμεινε έως το τέλος το 0-0, αποτέλεσμα που σίγουρα εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό ενώ η Ευρώπη αρχίζει να απομακρύνεται για την Ένωση.

Τα στοιχεία του ματς

  • Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
  • Κίτρινες: Γκαρσία, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μάνταλος – Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κουρμπέλης, Παλάσιος

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (75΄ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67΄ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, ‘Αμραμπατ (86΄ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουανκάρ (82΄ Σάντσες), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (46΄ Βιτάλ), Μαουρίσιο (62΄ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (74΄ Μακέντα), Παλάσιος, Ιωάννιδης (61΄ Καρλίτος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης