"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Άντε με το καλό….. το 5G στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται η ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) στα Τρίκαλα σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Να υπενθυμίσουμε παλαιότερη δήλωση του Δημήτρη Παπαστεργίου [Το Βήμα] ο οποίος δεν απέκλεισε την εμπλοκή των δήμων στην επέκταση του δικτύου 5G : «Η Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να εγκαταστήσει ίσως κεραίες, να αξιοποιήσουμε συνδέσεις ρεύματος και το back bone οπτικών ινών  και κατόπιν θα μπορούσαν να το ενοικιάσουμε στις εταιρείες» ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι ήδη υπάρχουν κάποιες ιδέες.  Σχολιάζοντας δε φαινόμενα  «τεχνοφοβίας», τόνισε ότι «οι κοινωνίες που πάνε μπροστά είναι αυτές που δεν φοβούνται. Πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο”.

Εδώ να υπενθυμίσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας σύμφωνα με την οποία διεκόπη η πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G .

Και στα Τρίκαλα είναι βέβαιο ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και ενστάσεις δεδομένου ότι είναι πολλοί αυτοί που είναι κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση του δικτύου 5G.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα μας, ως γνωστόν, έχουν επιλεγεί και τα Τρίκαλα για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πιλοτική χρήση 5G σε 3 Δήμους αφορούσε το 2020. Από το 2021, μια και ολοκληρώθηκε πλέον ο εθνικό διαγωνισμός για τις άδειες 5G , οι κεραίες τους θα εγκατασταθούν σε όλοκληρη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης