"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Άρση μέτρων: Το SMS παραμένει λόγω click away

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανατροπή στο σχεδιασμό για κατάργηση του SMS στο 13033 από Δευτέρα του Πάσχα καθώς παραμένουν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο. Το SMS τελικά θα φύγει όταν έρθουν οι τουρίστες

Το ρεπορτάζ αλλά και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων “έδειχναν” προς κατάργηση του SMS στο 13033 τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση.

Το (εύλογο) σκεπτικό ήταν πως με ανοιχτά εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ- μπαρ, δεν θα είχε νόημα η αποστολή SMS για κάθε μετακίνηση. Ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει πλέον ατονήσει.

Σήμερα όμως ήρθε η ανατροπή, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η υποχρέωση αιτιολόγησης των μετακινήσεων με γραπτό μήνυμα παραμένει μέχρι την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δηλαδή όταν στα μέσα Μάϊου ανοίξει ο τουρισμός. Για φαγητό και καφέ θα στέλνουμε κωδικό 6, όπως και για άθληση ή για τη βόλτα του σκύλου. Αν και ήδη πολλοί προεξοφλούν ότι το μέτρο δεν θα τηρείται από όλο και περισσότερους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι προς κατάργηση του SMS τη Δευτέρα του Πάσχα είχαν “δείξει” ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκηςκαι ο γγ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος είχαν αφήσει ένα μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου.

Αυτή τη φορά “πέρασε” λοιπόν η άποψη του κ. Γεωργιάδη και ο λόγος έχει να κάνει με τη λειτουργία του λιανεμπορίου:

Η υποχρέωση αποστολής SMS για ψώνια με click away ή click inside θα εξακολουθούσε να ισχύει και μετά τις 3 Μαϊου. Και αυτό καθώς η Επιτροπή δεν επέτρεψε την πλήρη απελευθέρωση του λιανεμπορίου από τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως αρχικά σχεδίαζε και επιθυμούσε η κυβέρνηση, επειδή τα εμπορικά καταστήματα είναι εσωτερικοί κλειστοί χώροι. Έτσι τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει το SMS γενικά. Επίσης κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι παρόλο που ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα, το σήμα δεν πρέπει να είναι ότι όλα τελείωσαν, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εφησυχασμό και χαλάρωση της τήρησης μέτρων. Εξάλλου, προσθέτουν, η χώρα ανοίγει πλήρως στις 15 Μαϊου με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης