"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Άρωμα εκλογών: Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ -Επιστρέφονται και τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ και το κατά πόσον θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν προτού οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

«Παράθυρο» παραμονής στο ΕΣΥ για τους αντικαταστάτες των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον όσων προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και κοιτάζουμε πώς μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους, όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πώς μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

«Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων»
Για τη διασπορά ιώσεων και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως είναι η περίοδος που «κάνουν πάρτι οι ιώσεις. Είμαστε σε έξαρση. Δεν εξετάζουμε τη λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ σχετικά με το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Σε Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων
Ο υπουργός Υγείας παρέστη στην πρώτη επίσκεψη κινητής μονάδας υγείας σε Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτών σε χώρους εκτός κέντρων υγείας και νοσοκομείων, ώστε να αποφεύγεται κατά το δυνατόν ο συνωστισμός.

«Είμαστε σε μια Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και κάνουμε προσπάθεια με κινητές μονάδες να “βρίσκουμε” εμείς τους πολίτες, για να μην υπάρχει συνωστισμός σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία για να συνταγογραφούν φάρμακα και να κάνουν βασικές εξετάσεις οι πολίτες, ενώ παράλληλα θα γλιτώνουν χρήματα από την επίσκεψη σε ιδιώτες ιατρούς για να τους γράψουν φάρμακα», είπε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είπε «βρισκόμαστε στην Γκράβα, στη μεγαλύτερη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, με 520 μέλη. Είναι σημαντικό ότι έρχονται εδώ οι κινητές μονάδες για να γίνονται βασικές εξετάσεις. Πριν λίγο έλεγα στις κυρίες εδώ πως κάπως έτσι σώθηκε η δική μου μαμά και ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης