"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

«Άσκηση και αιμοκάθαρση» η ομιλία του Θαν.Τζαμούρτα το Σάββατο στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ‘γιατί η άσκηση κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης ασκεί   ευεργετική επίδραση στη λειτουργική ικανότητα των ασθενών’ θα εξηγήσει στην ομιλία του ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας Θανάσης Τζαμούρτας, υπεύθυνος του μαθήματος «Εφαρμογή Προγραμμάτων Άσκησης σε Ειδικούς Πληθυσμούς».
Σημειώνεται ότι  η πρότυπη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης ΜeteoraNephrolife  ενέταξε στη λειτουργία της πρωτοποριακό πρόγραμμα της  ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη θεραπευτική άσκηση των ασθενών.
Η ομιλία του καθηγητη των ΤΕΦΑΑ κ. Τζαμούρτα  εντάσσεται στον  σημαντικό κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Σύγχρονες μεθόδους φροντίδας των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών & τις νέες εξελίξεις στη μεταμόσχευση νεφρού»που  διοργανώνει η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΜeteoraNephrolife,  το Σάββατο 19/11/2016  και ώρα 18.30 στις εγκαταστάσεις της  (7ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Τρικάλων –Καλαμπάκας).

meteora_metro_life3
Οι εν λόγω διαλέξεις  απευθύνονται τόσο στον επιστημονικό κόσμο  του νομού μας, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη νεφρική νόσο  (ασθενείς, συγγενείς- περιβάλλον ασθενών κ.α.)
Περίληψη Βιογραφικού Σημειώματος

O Θανάσης Τζιαμούρτας είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Βιοχημεία της Άσκησης. Το 1993 πήρε το πτυχίο MasterofScience από το SyracuseUniversity, ενώ το 1993 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο University of North CarolinaστοGreensboro των Η.Π.Α,  από όπου και απέκτησε το διδακτορικό του το 1997. Άρχισε να διδάσκει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1999, στο οποίο από το 2011 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Παράλληλα, διδάσκει στον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επίδραση της άσκησης στο μεταβολισμό. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 άρθρα σε έγκριτα περιοδικά της αλλοδαπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης