"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Έκανε πράξη το όραμά του ο διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας Σόλων Θάνος

lafarm

Σχετικά άρθρα

AΠΕ-ΜΠΕ , Φωτογραφίες-έρευνα, ρεπορτάζ: Αποστόλης Ζώης

Στην Άνω Παλαιοκαρυά στο δήμο Πύλης βρέθηκα πρόσφατα όπου συνάντησα έναν κορυφαίο επιστήμονα σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της οφθαλμολογίας και βιολογίας. Τον Σόλωνα Θάνο, ο οποίος έκανε πράξη ένα δικό του όραμα, ένα μοναδικό λαογραφικό μουσείο, με δική του πρωτοβουλία, χρήματα και κυρίως αρκετό ελεύθερο χρόνο που μοίραζε μεταξύ των εργαστηρίων στη Γερμανία και του αγαπημένου του χωριού.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Η ιδιωτική συλλογή περιλαμβάνει λαογραφικό υλικό με δημιουργικά εκθέματα από τη ζωή στο χωριό, τα οποία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Ψυχή αυτής της προσπάθειας, όπως προαναφέρουμε, αποτέλεσε και αποτελεί, γιατί συνεχίζονται ακόμα οι εργασίες ολοκλήρωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ο ίδιος, Ιατρός/Βιολόγος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής, διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Münster – Γερμανίας, ο οποίος κατάγεται από την Παλαιοκαρυά.

Σπούδασε Βιολογία και Ιατρική και εργάστηκε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Tübingen, του Münster και του Montreal καθώς και στο Max-Planck-Institut στον τομέα της νευροβιολογίας, της οφθαλμολογίας και της βασικής έρευνας. Η ερευνητική του εργασία επιβραβεύθηκε με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική). Δημοσίευσε περισσότερα από 250 συγγράματα σε εγκεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 10.000 ετεροαναφορές.

Ο Σόλων είναι ένας απλός, ήρεμος και δημιουργικός άνθρωπος, που το σπίτι του βρίσκεται στην άκρη του βουνού και βλέπει απέναντι στην Καράβα την υψηλότερη κορυφή των Αγράφων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Πραγματικός Έλληνας με ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα και κυρίως για το χωριό του! Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί μιλούσε για την Ελλάδα και την περιοχή του συνέχεια, αναζητώντας λύσεις για το πώς θα προοδεύσουμε ως λαός… Ενώ χαμογελούσε με ικανοποίηση για τους Έλληνες νέους επιστήμονες που μεταναστεύουν στη Γερμανία, όσον αφορά στο υψηλό επίπεδο σπουδών που απέκτησαν στη χώρα μας!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης