"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Έκθετος ο Πρόεδρος του Δικτύου Πίνδος, Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου καθώς και το Προεδρείο και τα Μέλη του σχετικά με το Υδροηλεκτρικό έργο Αυλακίου στην Κοιλάδα Αχελώου.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου καταγγέλλει τη μεθόδευση του Προέδρου του Δικτύου Πίνδος Ανδρέα Στεργίου και την μη ανακοίνωση του αποτελέσματος της συνεδρίασης της 3-6-2022.που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας σχετικά με το Φράγμα Αυλακίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Πρωτοβουλίας προς το Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ.

«Ένας μήνας πέρασε και ακόμη δεν ανακοινώσατε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της 3-6-2022 που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ σχετικά με το Φράγμα Αυλακίου. 

Προς τι η διστακτικότητα και από πού υπαγορεύεται. Τι περιμένετε ακόμη? Πήρατε απόφαση ή δεν πήρατε??? Δεν έχετε το θάρρος της γνώμης να πείτε τι αποφασίσατε?  Έτσι μη έχοντας άλλη επιλογή για την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη κα σε ένα θέμα που απασχολεί  κύρια τους Δημότες Αργιθέας και Γ.Καραισκάκη.

Διαμαρτυρόμεθα και καταγγέλουμε έντονα  για την  στάση του Δικτύου Πίνδος στο θέμα της Κατασκευής του Φράγματος Αυλακίου  στον Αχελώο, στην καρδιά της Πίνδου μεταξύ Δήμου Αργιθέας και Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. Σε δύο δήμους που ανήκουν στο Δικτυο Πίνδος. Πλέον δεν ζητούμε, απαιτούμε μια απάντηση. Την οφείλετε στους Δημότες που εκπροσωπείτε ώστε να γνωρίζουν ότι δεν έχουν να κάνουν με  μια ομήγυρη  Δημάρχων  που χρησιμοποιούν το Δίκτυο  για αυτοπροβολή αλλά για ένα βοηθητικό  εργαλείο ανάπτυξης της Πίνδου.

Είναι κατάντημα ένας μήνας σήμερα και να μην έχετε βγάλει την ανακοίνωση των αποφάσεων σας σχετικά με το Φράγμα Αυλακίου.  Είναι κατάντημα να έχουν παραδοθεί στη Γραμματεία του δικτύου τα πρακτικά της συνεδρίασης εδώ και τέσσερις βδομάδες και να κωφεύετε. 

Μας αφήνετε ελεύθερο πεδίο σκέψης να  υποθέσουμε  ότι ή έχετε συναινέσει όλοι σε αυτή την ένοχη σιωπή, ή απαξιοίτε να απαντήσετε ή  σύρεστε  από επιλογές που έχουν πηγή προέλευσης την Αργιθέα χάρις κακώς εννοούμενης  ΄΄συναδελφικής αλληλεγγύης‘’. Πάρτε  θέση αν το θεωρείτε πρέπον άλλως  να υποθέσουμε ότι μπορεί και  να μην σας νοιάζει αν εκτεθείτε.

Εμείς όμως σαν Δημότες των Δήμων μας  θέλουμε να ξέρουμε  ότι πιάνουν τόπο  τα χρήματα μας που λαμβάνει το Δίκτυο από τους κατά τόπους Δήμους που απαρτίζεται. Άλλως αν νομίζετε ότι κατέστη προσωπικό όργανο αποφάσεων καταργήστε το και  αναλάβετε ο καθένας σας το μέτρο ευθύνης που σας αναλογεί. Υπάρχουν δύο απτά παραδείγματα τον τελευταίο καιρό που ενισχύουν αυτή την υπόθεση.

Για τα  Αιολικά Πάρκα της Νιάλας Αγράφων  με διθυράμβους ταχθήκατε κατά της κατασκευής των και καλώς ταχθήκατε, γιατί καταστρέφουν και αλλοιώνουν μια περιοχή NATOYRA όπως όμως  είναι και η Κοιλάδα του Αχελώου. Και στα Άγραφα   την ανακοίνωση της απόφασης την βγάλατε άμεσα όπως το ίδιο και για τα Αιολικά της Αργιθέας.

Επίσης  όταν  προ εβδομάδος  κάνατε σύσκεψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ στο Μουζάκι για τον Ιανό   και σήμερα έξι ημέρες μετά, βγάλατε ανακοίνωση.  Ερώτηση: Τι σας εμποδίζει ένας μήνας σήμερα να βγάλετε και για το Φράγμα Αυλακίου που ούτε καν συγκρίνονται οι καταστροφικές τους συνέπειες  με  δεκαπέντε ΄΄Ιανούς΄΄ για την περιοχή μας, να  απαντήσετε στο αίτημά μας και να βγάλετε την ανακοίνωση της 3-6-2021 για τη θέση του Δικτύου Πίνδος για το Φράγμα Αυλακίου?

Απαντήστε μας ότι θέλετε  ότι νομίζετε. Οφείλετε όμως  να δώσετε την απάντηση για το ζήτημα που σας θέσαμε. Με τον τρόπο αυτό δίνετε την εντύπωση ότι απαξιώνετε ένα θεσμό.  Αλλάξτε   την  ονομασία  του Δικτύου  και  κάντε το  κλαμπ ορεινής λιμναίας  Ελλάδος όχι  Δίκτυο Πίνδος αφού αποδεικνύετε ότι  μόνο με την Πίνδο δεν ασχολείστε.       

        Ρωτάμε ευθέως τον  Δήμαρχο Αργιθέας πρόεδρο του δικτύου Πίνδος Ανδρέα Στεργίου. Ποια αόρατη δύναμη είναι αυτή που εμποδίζει το δίκτυο Πίνδος του οποίου προεδρεύετε να βγάλει την ανακοίνωση για τη θέση του δικτύου στο θέμα του Φράγματος Αυλακίου και τι συμφέροντα εξυπηρετείτε αποκρύπτοντας τα πρακτικά της απόφασης που  ήδη λάβατε? Όμως διαβλέπουμε ένα πλέγμα παρεμβάσεων από πολλές πλευρές που συγκλίνουν στην  αποφυγή έκφρασης γνώμης. Αν έχετε το θάρρος πέστε την  έστω και αν έρχεστε σε αντίθεση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς  και του δημότες του καθενός σας . Καταγράψτε την προσωπική σας ένσταση ή άποψη όποια και αν είναι. Ενεργήστε δημοκρατικά και όχι αυταρχικά.  Έτσι μη έχοντας  ακόμη διαβάσει ανακοίνωση, σας παραδίδουμε στους δημότες σας να  σας αξιολογήσουν. Εμείς θα περιμένουμε- ασχέτως χρόνου πλέον-  την δημοσιοποίηση των πρακτικών της ειδικής  συνεδρίασης του δικτύου της 3-6-2022  για το Φράγμα Αυλακίου. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας. 

Για ενημέρωση των Πολιτών το Δίκτυο ΠΙΝΔΟΣ απαρτίζεται από τους παρακάτω Δήμους: Αργιθέας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Μουζακίου, Αγράφων, Λίμνης Πλαστήρα, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά, Αμφιλοχίας, Μετεώρων, Πύλης και Καλαμπάκας.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την καθυστέρηση στη λειτουργία του φράγματος Αχελώου στη Μεσοχώρα και άλλοι σχεδιάζουν αντιγραφή της ίδιας ιστορίας…
    Το Υδροηλεκτρικό Έργο Αυλάκιου θα είναι συνολικής ισχύος 83,60 MW και η παραγόμενη ηλ. ενέργεια 300GWh/έτος.
    Πληρώστε εισαγόμενα καύσιμα και τιμές ρύπων για λιγνίτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης