"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ έκτακτη Γ.Σ. συλλόγου μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/2018, στις 18:00  στο 10οΔημ. Σχ. Τρικάλων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15/1/2018 στις 1 το μεσημέρι στην πλατεία ΟΤΕ, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα από την τρίτη αξιολόγηση, ανάμεσά τους και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία. Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας, προβλέπει αποχαρακτηρισμό της ώρας της σίτισης ως διδακτικής, υποχρεωτικό 30ωρο, νέες συγχωνεύσεις σχολείων, προώθηση της αξιολόγησης.

Ο αποχαρακτηρισμός της ώρας της σίτισης ως διδακτικής ισοδυναμεί με έμμεση αύξηση του διδακτικού ωραρίου στο δημοτικό σχολείο. Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν είναι χιλιάδες.

Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσουμε και την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι μερικές ακόμα χιλιάδες αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα μείνουν άνεργοι την επόμενη σχολική χρονιά. Να σημειώσουμε εδώ, ότι λίγους μήνες πριν, η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, θεσμοθέτησε την προσμέτρηση της ώρας της σίτισης ως διδακτικής όχι μόνο στον υπεύθυνο του ολοήμερου αλλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε αυτήν.

Η επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση συνδέεται αναπόφευκτα με την κατάργηση της αντίστοιχης διατύπωσης του ν.1566/85 που αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός «… παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα …». Το υποχρεωτικό 30ωρο, πέραν του ότι θα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αύξηση και του διδακτικού ωραρίου αλλά και τη διαμόρφωση κατάλληλου, αυταρχικότερου εργασιακού περιβάλλοντος για την προώθηση της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, ενδέχεται να περιλαμβάνει και την αναπλήρωση ωρών των απόντων εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  • Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων.
  • Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κανένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του.  Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά  στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14/χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

α) στην έκτακτη Γ.Σ. συλλόγου μας, την Παρασκευή 12/1/2018, στις 18:00  στο 10οΔημ. Σχ. Τρικάλων

β) Στην Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15/1/2018 στις 1 το μεσημέρι στην πλατεία ΟΤΕ, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                                            ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

……………………………………………………………………….

Κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

               Ψηφίζεται τη  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα σε άλλα

  • περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία
  • θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω
  • επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

               Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και  δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

               Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου)

αποφασίζει

την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

               Για την Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30μμ και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή.

Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

…………………………………..

Κήρυξη Στάσης Εργασίας

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου

Συγκέντρωση πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30μμ και πορεία προς τη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ,

κηρύσσει

Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, με αιτήματα:

  1. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
  2. Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης