"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται χιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι – σε επιφυλακή η Π.Ε. Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2016 η Ελλάδα. Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα αγριέψει από την Τετάρτη με πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας, θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κοινοποίησε στους δήμους του νομού μας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αύριο Τετάρτη θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.


Οι προβλέψεις αναλυτικά


Την Τετάρτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).


Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την ίδια μέρα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.


Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Θυελλώδεις βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός – κατά τόπους ολικός – στα κεντρικά και βόρεια.
Οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν από το Σάββατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης