"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Αναλυτική πρόγνωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού από αργά το απόγευμα σήμερα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου και μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές: Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιώτικη χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή ημέρα των Θεοφανείων και από τα βόρεια η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο ο όποιος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, θα πνέουν σήμερα Πέμπτη οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται βαθμιαία να εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας .

Τονίζει επίσης ότι έχει ενημερώσει τους δήμους και την πολιτεία προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέριακής Ενότητας Τρικάλων , προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από το βράδυ της Κυριακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης