"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ένας κορυφαίος γιατρός , ο αγγειοχειρουργός Δημήτρης Παρθένης νέος διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

partheinis

Συνεχίζεται η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας μετά τις προτάσεις που καταθέτει η Επιτροπή Αξιολόγησης στο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των νέων διοικητών, υφίσταται και αλλαγή φρουράς στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων , όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα ηνία αναλαμβάνει ο κορυφαίος γιατρός  Δημήτρης Παρθένης .

Στην απόφαση αυτή φέρεται να κατέληξε ο υπουργός υγείας και το όνομα του νέου διοικητή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

Ο Δημήτρης Παρθένης, είναι γέννημα θρέμμα Τρικαλινός, με σημαντικές σπουδές και επαγγελματική εμπειρία και στο εξωτερικό και κορυφαίος αγγειοχειρουργός . 

Η μέχρι σήμερα καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ονόματος οφείλεται στις αντίθετες απόψεις που είχαν οι βουλευτές του Σύριζα στο νομό Τρικάλων .

Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης πίεζαν υπέρ της υποψηφιότητας του Θανάση Ευαγγελόπουλου αλλά τελικά επικράτησε η πρόταση του Σάκη Παπαδόπουλου ο οποίος από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ του Δημήτρη Παρθένη .

Ο Δημήτρης Παρθένης γεννήθηκε στα Τρίκαλα, και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα. Εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών με Λίαν Καλώς το 1993.

Στη στρατιωτική του θητεία και στα πλαίσια των καθηκόντων του ως υπηρεσιακού Ιατρού για τα σώματα ασφαλείας συνέβαλε στην εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οργανώνοντας διαλέξεις για 6 μήνες.

Κατά  την υπηρεσία υπαίθρου «άγονο αγροτικό ιατρείο Θηρασίας»  πήρε εύφημο μνεία γιατί εγκατέστησε μονάδα τηλεϊατρικής, θάλαμο νοσηλείας και ασθενοφόρο σε ένα άγονο μικρό νησί των Κυκλάδων.

Στη συνέχεια έκανε τραύμα και γενική χειρουργική σε έμμισθη θέση μετά από interviewστο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του BirminghamSellyOak” στην Αγγλία.Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε γενική χειρουργική και Αγγειοχειρουργική αρχικά στο νοσοκομείο Ν.Ιωνίας «‘Αγ. Όλγα», ενώ παράλληλα  ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο Μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Φαρμακολογίας με προσανατολισμό τη Φαρμακολογία-Τοξικολογία του Καρδιαγγειακού Συστήματος. Έλαβε τον τίτλο M.Sc. (MasterofScience) μετά και τη διπλωματική του εργασία που βαθμολογήθηκε με άριστα το 2002.

Το 2003 βρέθηκε στον Καναδά και εργάστηκε σαν research fellow στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Mc Gill στο Μόντρεαλ ως υπότροφος του ΙΚΥ κατόπιν εξετάσεων και στη συνέχεια έμμισθος από το πανεπιστήμιο του  McGillστο RoyalVictoriaHospital, όπου συγκρότησε ανεξάρτητη μονάδα πειραματικού χειρουργείου υπό τον SeldonMagderCriticalCaredivision(καθηγητής στον τομέα αιμοδυναμικής του καρδιαγγειακού). Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε στο JournalofMolecularSciencesμια σημαντική επιστημονική εργασία για τη διατήρηση της νεφρικής κυκλοφορίας σε συνθήκες σηπτικού σοκ.

Μετά την επιστροφή του από τον Καναδά ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Αγγειοχειρουργική στο νοσοκομείο «Αττικόν» και έλαβε τον τίτλο του Αγγειοχειρουργού το 2006.

Στη συνέχεια ως λέκτορας με ανάθεση έργου και ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος «Θώραξ» αναλαμβάνει την οργάνωση και ανασυγκρότηση του Πειραματικού Χειρουργείου του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έργο που ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία όπως ο τότε καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος του ερευνητικού ιδρύματος «Θώραξ» επισημαίνει στη γραπτή του έκθεση.

Κατόπιν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Τρίκαλα ως το 2009 διενεργώντας μείζονες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική Παντελιδάκη έργο που διακόπτεται μετά την πώληση της κλινικής και τη διακοπή λειτουργίας της.

Το 2010 ορκίζεται διδάκτορας του πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα στο αντικείμενο  Φαρμακολογία- Τοξικολογία του αγγειακού  συστήματος.

Ο Δημήτρης Παρθένης έχει σημαντικό επιστημονικό έργο δημοσιευμένο σε περιοδικά διεθνούς απήχησης που μπορεί να αναζητήσει κανείς στο Pubmed.

Στη συνέχεια εργάστηκε αρχικά στο ΕΚΑΒ Κινητές Ιατρικές Μονάδες και κατόπιν στοLancasterστην Αγγλία σαν Αγγειοχειρουργός. Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτηςΑγγειοχειρουργός στη Νίκαια του Πειραιά. Ο Δημήτρης Παρθένης είναι μέλος τηςγραμματείας του τμήματος υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Ιατρός τουΚοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Αθήνας.

Είναι παντρεμένος με την Ιατρό-Αναισθησιολόγο Κατερίνα Μπελιά-Παρθένη και έχει 3 γιούς  το Γιώργο, το Δημοσθένη και τον Κλεισθένη.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο παρθένος νυμφίος φαίνεται να έρχεται… Θα μπορέσει να τα βάλει όμως με την mafia του άθλιου συμφεροντολογικού συστήματος της 30ετίας ή θα κυβερνάνε ακόμα οι παλιοί πασοκοδεξιοί;

  2. Ε, ρε φουκαρά Ευαγγελόπουλε Αθανάσιε, κρίμα το σάλιο τόσο καιρό. Σε έστηψαν και σε ξεπέταξαν. Αυτοί δυστυχισμένε ξεζούμισαν Λαφαζάνιδες, Στρατούλιδες και άλλους, εσένα θα άφηναν; Αντε καλό μπελέρ με τα παλιά πασοκοσυντρόφια!

    • “Φίλε” παρατηρητή,
      στα κόμματα υπήρχαν, υπάρχουν και δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν ανταγωνισμοί, δια-γκωνισμοί και προσωπικά συμφέροντα. Eδώ κάποιος ίσως θα μπορούσε να πει : “ποιός φοβάται ΠΟΙΟΝ;” Αβάσιμοι και άκρως προσβλητικοί χαρακτηρισμοί καλά θα ήταν να είναι ενυπόγραφοι. ΄Αλλως λέγονται αδαπάνως και προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Υπέγραψε το σχόλιο σου, για να είσαι τουλάχιστον εντάξει με τον εαυτό σου.

      Εγώ τολμώ την υπογραφή μου.
      Θανάσης Ευαγγελόπουλος.

  3. Λυπάμαι που κανένας δεν μπορεί να αναγνωρίσει έστω και τη παραμικρή αξιοπιστία στην όλη διαδικασία. Και γιατί να μη συμβαίνει ούτε ο ένας να μην ευνοήθηκε ούτε ο άλλος να μη ξεπετάχτηκε.Γιατί το αυτονόητο θα πρέπει πάντα να είναι καχύποπτο; Σε ένα φορέα υγειας ποιο επάγγελμα είναι πιο συναφές ο γιατρός η ο μηχανικός;Οπως και σε μια οικοδομική εταιρεια ο πιο κατάλληλος ειναι ο γιατρος η ο μηχανικός;Ας αποφασίσουμε επιτέλους να κάνουμε πιο υγιείς συνειρμούς για να κάνουμε επιτέλους πιο υγιη την κοινωνία μας…!!!

  4. Ναι συμφωνώ να κάνουμε λογικούς συνειρμούς. Ας θυμηθούμε οτι ο καλύτερος υπουργός υγείας ήταν ο Γεννηματάς που ήταν μηχανικός. Ας ξαναθυμηθούμε οτι ο πιο πετυχημένος διοικητής του ΓΝΤ ήταν στρατιωτικός. Ας διερωτηθούμε: ο διοικητής θα χειρουργεί;;;…. ή θα διοικεί; Και ποιός μπορεί να διοικεί εκ των πραγμάτων καλύτερα, ένας γιατρός ή ένας πολιτικός μηχανικός που και στη πράξη του καλείται να οργανώσει, να συντονίσει, να εκτελέσει και να διαχειριστεί αποτελέσματα; Τελικά θα δούμε κάποια στιγμή τα αυτονόητα;

  5. Τι σόι αριστος γιατρός είναι, το ξέρουν οι ασθενείς του και όχι οι εφημερίδες και τα επί χάρτου- βιογραφικού προσόντα . αλήθεια το χειρουργικό του έργο ποιό είναι;
    Αριστοι γιατροί υπάρχουν και στο νοσοκομείο Τρικάλων και μαλιστα με αποδειγμένο έργο στην Τρικαλινή κοινωνία αλλά δεν τους λιβάνισε κανένας!
    Υστερα πως ένας άνθρωπος της ελευθερης οικονομίας, απαιτεί να διοικήσει γιατρούς ”πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης”.Δηλαδή κρατικούς γιατρούς;
    Ενας τόσο σπουδαίος γιατρός αφήνει τέτοια θαυμαστή και προσοδοφόρα δουλειά και το σπίτι του (Αθήνα) για να γίνει διοικητάκος σε ένα επαρχιακό νοσοκομειο 350 χιλιόμετρα μακρια απο την οικογένεια, για ένα μισθουλάκο που δεν φτάνει για ενοίκιο και οδοιπορικά; Τόση κομματική φιλιδοξία;
    Αλλο πράγμα η επιστημονική – ιατρική ικανότητα και άλλο πράγμα η γνώση για διοίκηση μονάδων υγείας. Χρειάζονται άλλες σπουδές ,άλλα βιογραφικά και όχι κομματικές περγαμηνές. Δυστυχώς και ο νέος διοικητής κομματικός εμπειροτεχνίτης θα αποδειχθεί
    Εδώ που τα λέμε οι νέοι πρόεδρος- αντιπρόεδρος από οτι φαίνεται δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, όχι νοσοκομείο !

  6. Φίλε “παρατηρητή”, δεν με ενοχλεί καθόλου η ανωνυμία, με ενοχλεί όμως η μικρότατη χαιρέκακη προσπάθεια “υποτίμησης” επιτυχημένων επαγγελματικά ανθρώπων του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Θανάσης, που είχαν την εντιμότητα και το σθένος να αφήσουν νωρίς το μεταπολιτευτικό σύστημα της χρεωκοπίας και να προχωρήσουν με τις προσωπικές απόψεις και προτάσεις τους, επιλέγοντας αντί να παρατηρούν τα γεγονότα να προσπαθήσουν να αλλάξουν την πορεία αυτού του τόπου.
    Όπως θα έχεις ακούσει, το πρόσωπο του άλλου συμπολίτη μας είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας…
    Όσον αφορά το Γιατρός ή Μηχανικός, ας με συγχωρήσουν οι γιατροί και οι δάσκαλοι, ο σοφός λαός μίλησε “Ουδείς μωρότερος των ….. εάν δεν υπήρχαν οι …..”

  7. Για τον Κ. ΠΑΤΕΡΑ ούτε λόγος;
    Μόνο τα ψηφαλακια του χρειαζόταν;
    Ας ξαναβαλει πλάτη μαζί με τον Θ .Γιαννόπουλο να βγάλουν τον Τσιπρα !

  8. καταρχήν να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή και τα νέα του καθήκοντα. Ως νέος μεταπτυχιακός Φοιτητής στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας έχω να πω οτι ειναι πολιτική υποχρέωση να απέχουν οι κομματικές επιρροές από τη διαδικασία επιλογής διοικητών. Στη σύγχρονη εποχή βλέπουμε όλοι μας ότι υπάρχει η ταση για εξειδίκευση με πτυχία, μεταπτυχιακα, διδακτορικά κτλ. Υπάρχουν σπουδές στην Ελλάδα που βγάζουν ηγέτες. Και μιλάω για το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας από το οποίο είμαι ήδη απόφοιτος. Στις θέσεις των διοικητών τοποθετουνται κομματοσκυλα ως είθισται. Που δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη σχολή. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης