"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ένα σενάριο χωρίς επιστημονική φαντασία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο γιατρός και συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: Η γραμματέας του Κυρίου Γιούνγκερ καλεί τον προϊστάμενο της στην γραμμή Νο 4 που ονομάζεται « Γραμμή Πυροσβεστικών Παρεμβάσεων».

paidaki
Εκείνη την στιγμή  ο Πρόεδρος μελετούσε μία αναφορά του Επιτρόπου  Κου Αβραμόπουλου σχετικά με το  προσφυγικό πρόβλημα της Μυτιλήνης με μία δυσφορία στο πρόσωπό του που υπονοούσε: «Πάλι αυτοί οι Έλληνες …».
Σηκώνει το ακουστικό με αρκετή  καθυστέρηση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ:  Κε  πρόεδρε σας ζητά ο πρωθυπουργός της  Ελλάδας, ο κος Τσίπρας επειγόντως.  Φαίνεται πολύ  αγχωμένος.
ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ: (μονολογών): Θεέ της Ευρώπης , δεν θα γλυτώσω ποτέ απ’ αυτούς τους  Έλληνες…  Να μου τον δώσεις και κοίταξε να ηχογραφήσεις την επικοινωνία . Δεν ξέρει μόνον ο   Garoufakis  κόλπα.  Ύστερα μ’ αυτούς τους  τύπους πρέπει να  προσέχουμε. Άλλα λένε μαζί μου και άλλα ανακοινώνουν. Είναι … να δεις πως το λένε στην Ελλάδα… είναι λαμόγια,  συμπλήρωσε  περιμένοντας   να γίνει η σύνδεση.


ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ:  Oui …Pardon….  Yes my friend Alexis, how are you; Πως και πρωί, πρωί; Να υποθέσω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε πρόεδρε λυπάμαι που σας ενοχλώ, αλλά έχω όντως σοβαρό πρόβλημα. Είμαι στριμωγμένος. Πρώτα να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια σας προκειμένου να περάσω από την βουλή το τρίτο μνημόνιο . Πράγματι  η ΝΔ  το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ έβαλαν πλάτη και ψήφισαν  θετικά  όπως είχατε προτείνει  και  σας είχαν υποσχεθεί. Το πρόβλημα είναι  οΛαφαζανικοί που καταψήφισαν και έτσι έχασα την δεδηλωμένη, όπως λέμε στην Ελλάδα. Με ξένες πλάτες κρατώ  την  κυβέρνηση, καταλαβαίνετε. Δεν έχω πλειοψηφία για να  περάσω από την βουλή τους ρυθμιστικούς νόμους. Τι να κάνω;
Ο Πρόεδρος ξεφύσησε με φανερή  ανακούφιση.
ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ: αυτό είναι το πρόβλημα Alexis; D’ ont worry. Είναι εύκολη η λύση .Θα  προκαλέσεις εκλογές, θα διώξεις από το κόμμα σου τους Λαφαζανικούς και την παρέα τους, θα σε βοηθήσουμε να βγεις πρώτος, θα συνεργαστείς με έναν,  δύο μικρότερους  που αδημονούν να μπούνε στην κυβέρνηση και που θα τους πούμε και εμείς μερικές καλές κουβέντες  και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Και όλα αυτά όχι μόνο επειδή σε αγαπάμε – το ξέρεις αυτό- αλλά γιατί τα μέτρα που θα περάσεις θα πονέσουν, αλλά  θα πονέσουν λιγότερο αν τα πάρει μία αριστερή κυβέρνηση.
(Παραλίγο να του ξεφύγει και να πει  «μία δήθεν  αριστερή κυβέρνηση» αλλά το πρόλαβε).

EKLOGES 2015
Τώρα αν στραβώσει πουθενά το πράγμα  με τους μικρούς,  θα βάλουμε στο κόλπο και  την ΝΔ. Και αν στραβώσει ακόμα περισσότερο  και βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, που δεν το πιστεύω, πάλι μην ανησυχείς. Θα γίνουν τα ίδια πράγματα με πρωθυπουργό τον Baggelis,  τον  Meimarakis εννοώ, και εσύ  θα είσαι στην αντιπολίτευση.  Η νέα κυβέρνηση πάντως  δεν θα αντέξει πάνω από δύο χρόνια με τα μέτρα που θα πάρει ,οπότε θα έλθει πάλι η σειρά σου. Νέος είσαι ακόμα…
ΤΣΙΠΡΑΣ: Και η Κα Μέρκελ , τι λέει δεν ανησυχεί  με  τις εκλογές που προτείνεις;
ΓΟΙΥΓΚΕΡ: Μα τι λες  my friend  H Kα Καγκελάριος είναι αυτή που δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά η λύση του προβλήματος. Μην αγωνιάς, όλα είναι τακτοποιημένα.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Thank you very much  mister President . Good morning.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Ο  Τσίπρας καθήμενος απέναντι στον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας:
ΤΣΙΠΡΑΣ: Κε Πρόεδρε  ήλθα να σας ανακοινώσω την παραίτηση της κυβέρνησης μου, για λόγους εθνικού συμφέροντος.
ΠΡ. της  Δημ. ( όταν αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι , οι κάμερες και τα μικρόφωνα): Το ήξερα, το περίμενα , ήμουν ενημερωμένος Κύριε Πρωθυπουργέ . Νομίζω πως είναι  η καλύτερη λύση και την υποστηρίζω  προκειμένου να προκύψει μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την Νέα  Δανειακή Σύμβαση… επ’ ωφελεία του έθνους , βέβαια…

tsipras-epistoli

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ:  Εμφανίζεται στην σκηνή κάτι  σαν  ένα μεγάλο λαϊκό παζάρι  όπου διάφορα μικρότερα η μεγαλύτερα μαγαζιά  επονομαζόμενα  «εκλογικά κέντρα»   είναι παρατεταγμένα και όλα έχουν την μορφή ποιμνιοστάσιου.

Μπροστά τους παρατεταγμένοι  διάφοροι επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι  αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Υποψήφιοι Σωτήρες του Έθνους, αλλά και του καθενός μας προσωπικά, που προσπαθούν να  προσελκύσουν  το εκλογικό ποίμνιο που περνά διστακτικά από μπροστά τους διαφημίζοντας και τάζοντας  όλων των ειδών τις ελπίδες και προσδοκίες.


Μιλούν όλοι μαζί χρησιμοποιώντας ηλεκτρικούς τηλεβόες , έχοντας την εντύπωση πως έτσι πολλαπλασιάζουν την επιχειρηματολογική τους ικανότητα. Συγχρόνως  όλος αυτός ο ακατανόητος θόρυβος που δημιουργείται και βαπτίζεται  «διάλογος και αντιπαράθεση απόψεων», επαναλαμβάνεται και μεταδίδεται σε τερματικές οθόνες, προς κάλυψη των ενημερωτικών αναγκών και αυτών που θα μείνουν  μακριά από τα ποιμνιοστάσια .   Κάθε βράδυ μάλιστα στις ίδιες τερματικές οθόνες εμφανίζονται στατιστικές για την αγοραστική προτίμηση των ψηφοφόρων.

ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Αυτή θα παιχτεί στις 20/9/2015, κάπως έτσι:   Οι σημαίες και τα λάβαρα του  νικητή  υψωμένες  θα ανεμίζουν  μαζί με τις ιαχές της νίκης από τα στόματα εκείνων που στην ουσία δεν θα ξέρουν ποιούς νίκησαν.

ΟΙ αρχηγοί  των κομμάτων  με τα επιτελεία τους θα κάνουν κρυφά την λογιστική αποτίμηση  κερδών και απωλειών  και θα  προσπαθήσουν να προεξοφλήσουν  το εκλογικό αποτέλεσμα με ανάλογες  θέσεις στα βουλευτικά έδρανα – και όχι μόνον- και με  σύνθημα: «Εμάς ψήφισε ο κυρίαρχος Λαός».
Μόνο εμείς ,  « ο κυρίαρχος Λαός ,δηλαδή»,  ανεξαρτήτου εκλογικού  αποτελέσματος, την επόμενη ημέρα θα βρούμε στο κουτί του ταχυδρομείου, τους φακέλους με την πρώτη δόση του ΕΜΦΙΑ και των Τελών  Κυκλοφορίας.
Έτσι για αρχή. Και για να ηρεμήσει ο Κος Γιούνγκερ.

Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης