"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Έντονες αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ Τρικάλων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων, μέσα Οκτωβρίου, τόσο πανελλαδικά  όσο και στο νομό μας με τη δημιουργία νέων πολυπληθών τμημάτων 27 μαθητών(1ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ) που γίνονται για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό προκαλώντας τεράστια εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προβλήματα, έχουν ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων(π.χ. καταλήψεις).

Αντί λοιπόν να προσληφθούν εκπαιδευτικοί, συγχωνεύονταιτα τμήματα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων που λόγω της στενότητας των αιθουσών του, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ως αίθουσα διδασκαλίας το γυμναστήριο του σχολείου.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων στο διευρυμένο ΔΣ την Παρασκευή 15/10 για όλη αυτή την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί,αποφάσισε να διοργανώσει:

  • ενημερωτική-διαδικτυακή συζήτηση την Δευτέρα, 18/10 και ώρα18:30 στην πλατφόρμα zoom στον σύνδεσμο (JoinZoomMeeting)

Meeting ID: 857 1634 3390

Passcode: 599146

  • και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Τρικάλων την Τρίτη 19/10 και ώρα 14:00

Καλούμε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των σχολείων που θίγονται από αυτή την απαράδεκτη πολιτική κυβέρνησης αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο ναδώσουν αγωνιστικό παρών στις δράσεις της ΕΛΜΕ Τρικάλων.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης