"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Σε ιδιωτικά συμφέροντα το Πανεπιστημιακό Δάσος στο Περτούλι – Έντονες αντιδράσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Η σιωπή, η κατάργηση ακόμη και των προσχημάτων που ακολούθησαν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας υποδηλώνουν εξαρχής με σαφήνεια και ανενδοίαστα τον στόχο. Ξεπούλημα σε ιδιώτες των πάντων. Ό,τι δεν τόλμησαν ούτε να σκεφτούν οι δανειστές και τα μνημόνιά τους το εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σήμερα με ένα άρθρο εξαερώνει ιστορία εβδομήντα χρόνων και βγάζει στο σφυρί: 90 χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους στο Περτούλι Τρικάλων και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ και 1.800 στρέμματα στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου στα Πράσινα Φανάρια, δηλαδή δίπλα στο αεροδρόμιο, σημείο όπου –συμπτωματικά– λειτουργούν ήδη και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Το άρθρο 296 του νομοσχεδίου Κεραμέως («Nέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ») δεν είχε κατατεθεί ούτε στη δημόσια διαβούλευση –προστέθηκε όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή– και όσοι το εντόπισαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Για συζήτηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα ούτε λόγος. Ολα έγιναν εν κρυπτώ, κανείς δεν ρωτήθηκε, και έτσι εξαερώνουν με ένα νεύμα το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών (ΤΔΔΠΔ).

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» ήθελαν μετά τις διαμαρτυρίες να έγινε προσπάθεια να δοθούν «εξηγήσεις», δηλαδή να βαφτιστεί το κρέας ψάρι. Και τρέχα τώρα να εξηγήσεις ότι αυτό το περίτεχνο σχέδιο οδηγεί ολόκληρη τη γιγαντιαία περιουσία στην Επιτροπή Αξιοποίησης του ΑΠΘ η οποία απλώς θα αναγγείλει τη ΣΔΙΤ, αν δεν είναι κιόλας έτοιμοι οι… ενδιαφερόμενοι για τα δάση, το «φιλέτο» της Λέσχης και το «αδαμαντωρυχείο» του Αγροκτήματος.

Πολύ απλά, αν μια άλλη κυβέρνηση μπορεί, αν το επιθυμεί, να βγάλει την αστυνομία από το Πανεπιστήμιο, να επαναφέρει το άσυλο, ωστόσο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως απέναντι στα συμβόλαια.

Η κυβερνητική μέθοδος επίτευξης του στόχου λέγεται παραπλάνηση. «Μα, γιατί διαμαρτύρεστε;» λένε. «Δίνουμε αυτό που κατείχε το ΝΠΔΔ στο ΑΠΘ, κακό είναι;». Είναι αριστοτέχνες στη διαστρέβλωση, την εξαπάτηση του κοινού που παρακολουθεί άναυδο, με σκέψη κατευθυνόμενη από μια στρατιά κυβερνητικών οιωνοσκόπων: «Δεν είναι αυτό που βλέπετε, είναι αυτό που θέλουμε να νομίζετε ότι είναι» ή, όπως το διατύπωσε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, «βγήκε ένας ήλιος τόσο μαύρος που κι οι τυφλοί βλέπαν διπλό σκοτάδι».

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης