"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Έξυπνη ή ανοχύρωτη πόλη; – του Σάκη Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι μόνο η αποτυχία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, εξαιτίας κυρίως της ανεπάρκειας του ΕΟΔΥ που τροφοδοτεί με στοιχεία την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τον κ. Τσιόδρα με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας (!), όπως διαβάζουμε, για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων, με αποτέλεσμα να μην παίρνονται έγκαιρα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να βαδίζουμε στο σκοτάδι.

Είναι και η ατυχία στην οποία βρίσκονται τα Τρίκαλα σήμερα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την υγεία των κατοίκων, να βρίσκονται στο έλεος μιας πρωτοφανούς ανεπάρκειας των τοπικών αρχών.

Από που να ξεκινήσουμε;


Από τον τοπικό ΕΟΔΥ που έχει σταματήσει πλέον τις ιχνηλατήσεις και δεν ελέγχει κρίσιμες ομάδες μετάδοσης του ιού (π.χ. Ρομά, δομές ηλικιωμένων, ιερείς και εκκλησιαστικοί παράγοντες, δημόσιες υπηρεσίες, υπάλληλοι καταστημάτων, κλπ.);

Από τις αρχές της Πολιτείας που βρίσκονται σε πρωτοφανή χαλαρότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδικαιολόγητος συνωστισμός στους δρόμους και στις πλατείες;

Από την πρωτοφανή αδιαφορία της Δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας;

Και δεν είναι μόνο η ανευθυνότητα ορισμένων κατοίκων που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και κυκλοφορούν ανενόχλητα με παρέες στις πλατείες, με αποτέλεσμα να είναι κινητές βόμβες για την υγεία των πολιτών.

Και δεν ξενίζει τόσο η ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής να προστατεύσει την πόλη από την πανδημία που πήρε επικίνδυνες διαστάσεις. Άλλωστε η ανεπάρκεια αυτή είναι γνωστή από το παρελθόν, αναγκάζοντας κάποιους από την πρώτη στιγμή να μιλάνε για την «Παιδική χαρά» της Δημοτικής αρχής Τρικάλων.


Εκείνο όμως που ξενίζει περισσότερο και εκπλήσσει τον μέσο πολίτη είναι η επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στάση της Δημοτικής αρχής να εγκαινιάζει πολυδιαφημισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα εν μέσω πρωτοφανούς συνωστισμού συμπολιτών, που πήγαν να θαυμάσουν τα κατορθώματα …. της Δημοτικής αρχής, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι συνάνθρωποί μας δίνουν την μάχη της ζωής τους στο Νοσοκομείο να κρατηθούν ζωντανοί και ενώ κάποιοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό μοχθούν και αγωνιούν για την έκβαση αυτής της μάχης….


Εκτός και εάν βέβαια η συμπεριφορά αυτή της Δημοτικής αρχής είναι και η ομολογία της ότι τα έργα της στην πόλη είναι έως σήμερα τόσο πενιχρά και εξαιτίας τούτου προσπαθεί μέσα από ανέξοδες παραστάσεις και στολισμούς, ευφημισμούς και διαφημισμούς, στους οποίους όπως έδειξε είναι πρωτοπόρα (βλέπε δημοσιεύματα τύπου, ψηφιακή πόλη χωρίς ελεύθερο Internet, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, βαρκάδα στο Ληθαίο , drome να πηγαινουν φάρμακα στους παππούδες, delivery πιστοποιητικά στο σπίτι κλπ), να δείξει ότι βρίσκεται εδώ και πράττει σοβαρά έργα για την πόλη….

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Σάκης Κωστούλας

foto thanos flou

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα είπες όλα σε ένα μικρό αρθράκι! Συγχαρητήρια στην Trikkipress και κρίμα στα υπόλοιπα τρικαλινά μέσα που δεν λένε από σκοπιμότητες την αλήθεια!
    Κρίμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να στηρίξει τον Παπαστέργιο, και τα στελέχη του ερωτοτροπούν συνέχεια με τον σταθμό του!
    Από σήμερα μόνο Trikkipress!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης