"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Έργα του Δήμου Τρικκαίων μέσω του «Πράσινου Ταμείου»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πέντε έργα και αναπτυξιακές δράσεις στον Δήμο Τρικκαίων μέσω του «Πράσινου Ταμείου» προωθούνται το επόμενο διάστημα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε μακρά συνεργασία με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Γ. Πατρίκιο, την Τρίτη 24 Απριλίου 2017.
Συζητήθηκε σειρά συγκεκριμένων θεμάτων:
– Η χρηματοδότηση της υπάρχουσας μελέτης για τα «Μονοπάτια του Ασκληπιού» στα χωριά των ριζών του Κόζιακα. Ένα έργο που εντάσσεται στο «Σχέδιο Ασκληπιός» σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης και αποτελεί τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την εκμάθηση των βοτάνων και φαρμακευτικών φυτών. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος οι τεχνικές λεπτομέρειες για το σχετικό πρόγραμμα του Ταμείου
– Η δημιουργία μονοπατιών στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης τουριστικών περιοχών. Ο Δήμος Τρικκαίων και η πόλη των Τρικάλων εντάσσονται στις περιοχές αυτές και μπορούν άμεσα να δημιουργήσουν διαδρομές προβολής.
– Η υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ο Δήμος Τρικκαίων είναι ένας από τους Δήμους της χώρας στους οποίους θα υλοποιηθεί ο ευρωπαϊκός αυτός σχεδιασμός και ήδη έχει ξεκινήσει η χρηματοδότησή του. Συζητήθηκαν θέματα για το συνολικό πρόγραμμα
– Οι αναπλάσεις σε περιοχές του Δήμου Τρικκαίων, μέσω άλλου προγράμματος του Ταμείου. Η συζήτηση περιστράφηκε σε τεχνικά ζητήματα, ώστε ο Δήμος να καταθέσει τη σχετική πρόταση.
– Η πληρωμή απαλλοτριώσεων σε ιδιοκτήτες εκτάσεων που εδώ και χρόνια έχουν δεσμευτεί από το σχέδιο πόλης. Σε πρώτη φάση, η συζήτηση αφορά σε ιδιοκτησίες της περιοχής κοντά στη ΔΕΗ, ώστε, μόλις γίνει η αποπληρωμή, να προχωρήσουν οι αξιοποιήσεις και τα έργα από τον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης