"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Έρευνα των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα – Πολύωρος έλεγχος από εισαγγελείς διαφθοράς – Η έρευνα αφορά παλαιότερη υπόθεση διαφημίσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ από την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα – «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» απαντούν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος

Πολύωρη έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς συγκεντρώνουν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει η εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετών η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Περίπου στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, ένας εκ των εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα αναχώρησε απο τα γραφεία που βρίσκονται στην Κηφισιά. Ο εισαγγελέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση καθώς αρκέστηκε να αναφέρει ότι θα εκδοθεί δελτίο τύπου απο την αρμόδια υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα κι αυτή τη στιγμή εντός των γραφείων της συζύγου του κ. Στουρνάρα βρίσκονται άνδρες τις οικονομικής αστυνομίας οι οποίοι πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους σε υπολογιστές αλλά και αρχεία της εταιρείας.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του κ. Στουρνάρα στην Κηφισιά γίνεται στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της έρευνας έχουν κατασχέσει έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα

Πριν από λίγο, την ώρα που οι εισαγγελείς συνέχιζαν την έρευνα στα γραφεία της κυρίας Νικολοπούλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι κύριοι Τσίπρας και Στουρνάρας συζήτησαν για την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε την υπόθεση και ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Στουρνάρα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συμφώνησαν ότι οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και έχουν εμπιστοσύνη, ενώ επιβεβαίωσαν ότι η συνεργασία τους για την εποπτεία του τραπεζικού  συστήματος δεν θα επηρεαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τότε από την ερεύνα προέκυψε αφενός πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνει ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank.

protothema

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης