"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.8 C
Trikala

«Έτοιμο» το στρατόπεδο στο Κουτσόχερο για τους πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τη συνδρομή οπλιτών και σμηνιτών εντείνονται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», μεταξύ Μάνδρας και Κουτσοχέρου, οι εργασίες για τη διαμόρφωση ανοιχτής δομής που θα φιλοξενήσει 1.000 – σε πρώτη φάση – πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους.

Οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν μεσοβδόμαδα και με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα μεταφερθούν εκεί οι 394 πρόσφυγες οι οποίοι, από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, φιλοξενούνται προσωρινά σε σκηνές στην πρώην κλωστοϋφαντουργία «ΡΟΚΑ».

Το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» είναι μία από τις 9 συνολικά δομές που ετοιμάζει το Υπουργείο Αμυνας. Με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ και επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημ. Βίτσα, σε χθεσινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, να διευκρινίζει πως «αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα 12 μεγάλα και μικρότερα κέντρα φιλοξενίας και δουλεύουμε άλλα 7 κέντρα. Μετά το πέρας αυτών των 7, που θα γίνει αυτή τη βδομάδα που προχωράμε, θα δουλέψουμε άλλα δύο. Με αυτό τον τρόπο θα υπερβούμε τις 50 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα από τις 32 χιλιάδες που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Στο Υπουργείο Αμυνας απευθύνεται με επιστολή του και ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης σημειώνοντας την ανάγκη της «απόλυτης ασφάλειας» όχι μόνο των κατοίκων των γύρω κοινοτήτων αλλά και των ίδιων των προσφύγων.

Συνεργεία της Διοίκησης Μηχανικού της 1ης Στρατιάς εργάζονται για τη διαμόρφωση χώρων ενώ από προχθές, στρατιώτες και σμηνίτες εργάζονται για το στήσιμο των 300 σκηνών που, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, θα φιλοξενήσουν 1.000 πρόσφυγες.

Με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να θέλει επίσης τους Σύριους να φιλοξενούνται για όσο διάστημα απαιτηθεί ενόψει και των αναμενόμενων αποφάσεων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 – 18 Μαρτίου και τους μετανάστες, όπως θεωρούνται οι υπήκοοι άλλων χωρών, να επαναπροωθούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το χρονοδιάγραμμα θέλει την αποπεράτωση των εργασιών στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου υδροδότησης, προκειμένου ο χώρος να πληροί τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης και οι εργασίες για την περίφραξη του χώρου.

Τη σίτιση των προσφύγων έχει αναλάβει η 110 Πτέρυγα Μάχης όπως συμβαίνει και σήμερα στη «ΡΟΚΑ» ενώ ο ίδιος σχεδιασμός θέλει τη δομή να λειτουργεί με τη συνδρομή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης