"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Έτσι πάει Μουντιάλ η Εθνική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές και για την Εθνική ομάδα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Τον δρόμο που βεβαίως δεν… σταματά σε δυνατά φιλικά -αυτά απλώς βρίσκονται στη διαδρομή- αλλά φτάνει μέχρι και τα τελικά του Μουντιάλ! Μετά το 1-1 κόντρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, το Βέλγιο, η Ελλάδα νίκησε 2-1 και τη δυνατή Νορβηγία το απόγευμα της Κυριακής, σε φιλικό που διεξήχθη στην Ισπανία και το «Ροσαλέδα» της Μάλαγα.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είχε μια ακόμη ευκαιρία για δυνατές δοκιμές σε πρόσωπα, σχήματα και… καταστάσεις και η γαλανόλευκη έδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε περίοδο συνεχούς αγωνιστικής ανάκαμψης, τουλάχιστον σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της. Με νέο σχήμα και τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, η Εθνική ήταν αυτή που έπρεπε τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν οι… ανακατατάξεις στην ενδεκάδα με τις αλλαγές του Φαν’τ Σχιπ. Για περίπου μία ώρα αγώνα η ομάδα μας έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ελάχιστα απειλήθηκε στα μετόπισθεν, αφού η πεντάδα στην άμυνα με τους τρεις χαφ σε ευθεία μπροστά της, απέδωσε πολύ καλά.

Γρήγορο 0-2 με… 100% ευστοχία

Το ματς ξεκίνησε με έντονο πρέσινγκ της ελληνικής ομάδας και κατοχή μπάλας που διατηρήθηκε σε ποσοστά γύρω του 60% για όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 8′ η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τη Νορβηγία με ένα σουτ του Μέλινγκ που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, όμως γρήγορα γρήγορα η Ελλάδα άνοιξε το σκορ αξιοποιώντας αντίθετα τη δική της πρώτη φάση στο ματς. Ήταν η φάση του 13′ όταν ο Πέλκας έβγαλε έξοχη κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Μασούρα και αυτός με αριστερό πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 18′ ο Ανδρούτσος απείλησε με διαγώνιο σουτ άουτ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και τρία λεπτά αργότερα, ο διεθνής μπακ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική, όταν μετά από γύρισμα του Πέλκα που έφτασε στον Τσιμίκα και νέο γύρισμα αυτού στο σημείο του πέναλτι, έκανε το 0-2 με πλασέ στην κίνηση.

Συνολικά η εικόνα της Εθνικής στο πρώτο αυτό ημίχρονο ήταν πολύ καλή, παρότι δεν υπήρχαν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με αρκετή επιθετικότητα και ένταση και παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό. Η Νορβηγοί προσπάθησαν να κρατήσουν λίγο μπάλα μετά το 0-2, όμως αυτό συνέβη χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χωρίς η άμυνα της Εθνικής να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Η Ελλάδα κράτησε ψύχραιμα τη μπάλα όποτε είχε την ευκαιρία και απέφυγε τα λάθη σε σημεία που θα δημιουργούσε έστω υποψία ευκαιρίας για τον αντίπαλο.

Νορβηγικός μονόλογος, άνευ ουσίας

Στην επανάληψη η Νορβηγία ήταν αρκετά βελτιωμένη μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Σκανδιναβοί πίεσαν, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και τελικά μείωσαν το σκορ στο 64′ με μια στημένη μπάλα και κεφαλιά του Στράνμπεργκ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ένα λογικό 1-2 βάσει της εικόνας που είχε το δεύτερο 45λεπτο. Έτσι συνεχίστηκε όλο το υπόλοιπο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών. Οι Νορβηγοί πολιορκούσαν την περιοχή του Βλαχοδήμου, χωρίς βέβαια να έχουν κλασικές ευκαιρίες, αφού οι Έλληνες άντεξαν στην άμυνα, έστω κι αν δεν κατάφεραν να κρατήσουν σχεδόν καθόλου μπάλα. Σε κάθε περίπτωση όμως, κράτησαν αυτό το θετικό αποτέλεσμα σε ένα ακόμη δυνατό φιλικό και έδειξαν έτοιμοι για την πρόκληση των δύο επίσημων ματς του Σεπτεμβρίου απέναντι σε Κόσοβο και Σουηδία που θα κρίνουν εν πολλοίς και την τύχη της Εθνικής σε αυτή την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Πως ξεκίνησαν

Με το κλασικό για αυτή 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς η Νορβηγία του Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος χρησιμοποίησε τους διαθέσιμους βασικούς του σε ένα σχήμα που έχει σαν επιθετικές αιχμές τον Έρικ Χάαλαντ σε θέση σέντερ φορ και ακριβώς πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο τον αρχηγό της ομάδας, Μάρτιν Έντεγκααρντ.

Ευκαιρία για αρκετές δοκιμές και πάλι από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ σε αυτό το φιλικό, με τον Ολλανδό τεχνικό να παρατάσσει την Εθνική με διαφορετικό σχήμα σε σχέση με το 1-1 του Βελγίου, προτιμώντας αυτή τη φορά πεντάδα στην άμυνα και 5-3-2, αλλά και επίθεση χωρίς καθαρό φορ. Οι Μαυροπάνος, Μάνταλος και Πέλκας ήταν οι τρεις αλλαγές στα πρόσωπα, παίρνοντας τις θέσεις των Γιαννούλη, Μπακασέτα και Παυλίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν – 4-2-3-1): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88′ Χάνκε-Όλσεν), Μέλινγκ (69′ Μπιόρκαν), Μίντσγιο (46′ Σόρλοθ), Μπεργκ (69′ Όρνες), Θόρσμπι (46′ Θόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46′ Ρίερσον), Χάαλαντ.
Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ – 5-3-2): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος (93′ Μπακάκης), Μπουχαλάκης (75′ Σιώπης), Γαλανόπουλος (57′ Ζέκα), Μάνταλος (57′ Μπακασέτας), Μασούρας (57′ Τζόλης), Πέλκας (75′ Παυλίδης).
Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης