"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφυγε την περασμένη Κυριακή από τη ζωή ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος σε ηλικία 84 ετών. Αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με τον Παναθηναϊκό, τον Παναιγιάλειο και τα Τρίκαλα. Εργάστηκε σε πολλές ομάδες ως προπονητής. Πανηγύρισε άνοδο το 1978 με την ΑΕΛ. Παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ρόδο με την κόρη του. Εκεί θάφτηκε χθες Τρίτη.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και πρωτοαγωνίστηκε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ. Ήταν σπουδαίος και δυνατός μεσοεπιθετικός οπότε μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό και ήταν μέλος της ομάδας την σεζόν 1959-60 καταγράφοντας μάλιστα και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Η συνέχεια τον βρήκε στο Αίγιο όπου μεγαλούργησε με την φανέλα του Παναιγιάλειου παίζοντας  και δύο σεζόν στην Α΄ Εθνική (41 συμμετοχές – 11 γκολ).

Το καλοκαίρι του 1965 μεταγράφηκε στον ΑΟ Τρίκαλα με τον οποίο αγωνίστηκε τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 στην Α΄ Εθνική και την σεζόν 1967-68 στην Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε την φανέλα των Τρικάλων σε 78 ματς και σημείωσε 28 γκολ.

Στα Τρίκαλα έμελλε να ριζώσει καθώς γνώρισε την σύζυγο του Μαρία Σακκά (αδελφή του Γιάννη Σακκά και της Φωτεινής Σακκά – Γκατζιού) και δημιούργησε οικογένεια.

Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική. Από τον πάγκο των Τρικάλων είχε τέσσερα ολιγόμηνα περάσματα (75-76, 76-77, 78-79, 87-88) ενώ διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες και την ΑΕΛ το 1977-78 οδηγώντας την στην Α΄ Εθνική.

Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διέμεινε μόνιμα στην Ρόδο όπου ζούσε η κόρη του, όπου και πέθανε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης