"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Έφυγε ο λεβέντης Ηλίας Παζαράς

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ήσυχα, έτσι όπως έζησε σε όλη του τη ζωή, έφυγε από κοντά μας χθες το απόγευμα Τρίτη 3 Μαΐου 2016, ο συμπολίτης μας Ηλίας Παζαράς σε ηλικία 83 ετών, υποκύπτοντας στη μόνη μάχη που βγήκε ηττημένος εν όσω ζούσε.
Ο Ηλίας Παζαράς, ο μπάρμπας μου, ήταν από εκείνους τους Έλληνες που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν. Γιατί με την αστείρευτη εργατικότητά του, το ήθος του, την εντιμότητά του και την λεβεντιά του κατάφερε από το τίποτα να δει τους κόπους του να ανταμείβονται, την φαμελιά του να προκόβει και – το κυριότερο – να απολαμβάνει την ανιδιοτελή αγάπη και σεβασμό όχι μόνο των οικείων του αλλά και όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.


Ήταν από αυτούς τους Έλληνες που κατάφεραν να κάνουν ακόμη και την πέτρα να φυτρώνει, χωρίς να βαρυγκωμεί ούτε στιγμή, εργατικότητα που ενέπνευσε στα παιδιά του Ελένη (Νίτσα) και Σωτήρη.


Υποδειγματικός οικογενειάρχης τίμησε την σύντροφο της ζωής του Χρυσάνθη (το γένος Κύρμπα) που είχε φύγει επίσης από κοντά μας πριν από λίγα χρόνια, και την οποία θα συντροφεύει και πάλι στο ταξίδι χωρίς γυρισμό.


Ευτύχησε εν ζωή να δει και να χαρεί εγγόνια και δισέγγονο που ήταν οι μόνες, αλλά και τόσο σπουδαίες απολαβές των κόπων της ζωής του.


Μπάρμπα, εγώ ο τόσο λίγος ανεψιός σου υποκλίνομαι ταπεινά στο μεγαλείο της ψυχής και του σθένους σου.


Καλό ταξίδι.

η εικόνα προφίλ του Sotiris Kirmpas

Σωτήρης Κύρμπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης