Βλέποντας μερικά γεγονότα , ιστορικά , κοινωνικά, πολιτιστικά , οικονομικά και πολιτικά διαπιστώνουμε πως αυτά γίνονται και ξαναγίνονται με άλλη μορφή, από άλλα πρόσωπα , σε μεταγενέστερους χρόνους και περιγράφονται με τις ίδιες λέξεις , τις ίδιες προτάσεις και έχουν το ίδιο νόημα. Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως , ενώ αυτά γίνονται ή αναφέρονται από διαφορετικά πρόσωπα και σε άλλους χρόνους, έχουν το ίδιο μήνυμα και την ίδια αξία.

Ξεφυλλίζοντας την αρχαία ιστορία θα διαβάσουμε πως τον Αύγουστο του 47π.χ. ο μεγάλος Ρωμαίος στρατηλάτης Ιούλιος Καίσαρ εκστράτευσε εναντίον του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη του Β’ , τον οποίο και νίκησε κοντά στη Ζέλα. Τη νίκη του αυτή , ο Καίσαρ, την ανήγγειλε στον φίλο του Γάιο Μάτιο με τη θρυλική φράση <<veni, vidi, vinci>> που σημαίνει <<ήρθα, είδα και ενίκησα>>. Ο Δημόκριτος , όμως, τονίζει στα αποσπάσματά του το <<ο κόσμος σκηνή, ο βίος πάροδος.  Ήλθες , είδες , απήλθες. >> .

Σε ανάλογο κάδρο μπορούμε να βάλουμε και την επίσκεψη του <<πλανητάρχη>> των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα , εδώ και μερικές ημέρες. Ήλθε , λοιπόν , είδε και αυτός και έφυγε. Αυτό , βέβαια, θα μείνει στην ιστορία ως η 4η επίσκεψη αρχηγού του Λευκού Οίκου στην πολύπαθη χώρα μας.

Πιθανώς να ήταν και ο πιο ενημερωμένος πολιτικός άνδρας για την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και για την αξία της πατρίδας μας. Πολλοί επιχείρησαν να σμικρύνουν την αξία της επίσκεψης αυτής και άλλοι προσπάθησαν να την μεγαλοποιήσουν.

Πάντως, τη στιγμή αυτή η Ελλάδα είχε ανάγκη από μια τέτοια παρουσία, γιατί περνάει δύσκολες στιγμές. Η προβολή που έγινε σε όλη την υφήλιο είναι πρωτοφανής και η διαφήμιση ήταν έξω από κάθε προσδοκία. Εμείς δείξαμε τη ζεστή μας φιλοξενία, την προσήλωσή μας στον <<ξένιο Δία>> και βρήκαμε την ευκαιρία να προβάλουμε την τραγική θέση των πολιτών μας και το σκληρό πρόσωπο των μνημονίων.

Εκείνος μας έδειξε την αγάπη, το σεβασμό στη χώρα μας και την επιθυμία του να τη γνωρίσει από κοντά. Τα όσα είπε ίσως είναι μνημεία ιστορικής , πολιτιστικής και δημοκρατικής αλήθειας. Έβγαλε έναν περίφημο λόγο για την κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού και παρακίνησε τους ευρωπαίους εταίρους να αλλάξουν τακτική στο οικονομικό πρόβλημά μας και στο εξωτερικό μας χρέος.\

Αυτά έπρεπε και μπορούσε να τα κάνει και να τα πει εδώ και χρόνια. Γιατί η θητεία του σε λίγο τελειώνει και ο νέος <<πλανητάρχης>> δεν γνωρίζουμε τι πολιτική θα ακολουθήσει έναντι των μεγάλων προβλημάτων της πατρίδας μας. Και το ότι, όμως , τα είπε είναι πολύ καλό για μας. Λύσεις δεν μπορούσε να δώσει και ο σκληρός Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε απήντησε πως << όσοι ζητούν τη μείωση του χρέους , προσφέρουν κακή υπηρεσία στην Ελλάδα>> .  Παλιά οι Γερμανοί κατακτούσαν τον κόσμο με πολέμους ενώ τώρα στρίβουν την … κάνουλα της οικονομίας και πεθαίνουμε από οικονομική ασφυξία. Είναι η νέα μορφή πολέμου που εφαρμόζουν οι κατακτητές.

Ήλθε , λοιπόν, είδε και έφυγε ο Μπάρακ Ομπάμα. Εμείς πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, γιατί αυτό απαιτεί ο πολιτισμός μας , η ιστορία μας και η δημοκρατία μας , που γεννήθηκε σε αυτή την όμορφη χώρα της Ευρώπης.

Αυτοί είναι οι Έλληνες και αυτή είναι η αλήθεια, γιατί <<η πιο πικρή αλήθεια είναι πιο γλυκιά και από το γλυκό ψέμα>>.