"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Ήρθε ο Βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει κι από δω – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η προεκλογική μάχη του καφενείου στα χωριά του κάμπου της Θεσσαλίας, περιλαμβάνει από την αγροτική πολιτική, τη μείωση της ανεργίας, τα δημόσια έργα που αργούν, τις επιδοτήσεις και την καθυστέρηση στην πληρωμή τους μέχρι την έλλειψη ασφάλειας από την απομόνωση στα μακρινά χωριά.

Για να λέμε την αλήθεια στα καφενεία πια συγκεντρώνονται ελάχιστοι και πολλές φορές η συνοδεία του υποψηφίου βουλευτή υπερβαίνει αυτούς που κάθονται να τον ακούσουν.

Αρκετοί υποψήφιοι ωστόσο καταφεύγουν σε κεράσματα, προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια παλιών και ένδοξων εκλογικών αναμετρήσεων.

Φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι φιλίες και τα σόγια που προετοιμάζουν τους κατοίκους του χωριού για την άφιξη του… σωτήρα τους, του κάθε φέρελπι πολιτικού που θα τους αφουγκραστεί και θα έχει τις λύσεις έτοιμες στο τσεπάκι.

Οι φωτογραφίες που στέλνονται αμέσως μετά με τα δελτία τύπου για δημοσίευση συνήθως σκηνοθετούνται, αφού κάθε υποψήφιος διαθέτει κι έναν επίδοξο βοηθό που βγάζει το smartphone του για να καταγράψει την θριαμβευτική υποδοχή.

Κι έτσι την επόμενη μέρα στα τοπικά sites ο πηχυαίος τίτλος είναι ανάλογος της δήθεν θριαμβευτικής υποδοχής.

Τελικά βέβαια οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι μόνο οι καφετζήδες.

Βέβαια όταν θα περάσoυν οι εκλογές, τα καφενεία θα ερημώσουν πάλι.

Όμως οι ψηφοφόροι των χωριών ξέχασαν να ρωτήσουν για κάποια βασικά ζητήματα του υποψήφιους βουλευτές.

Ξέχασαν να ρωτήσουν πως γίνεται να αγωνιούν τώρα για το πως θα βρουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, οι ίδιοι και οι ίδιοι που εδώ και 40 χρόνια φτωχοποίησαν τη χώρα και την κοινωνία, έφεραν μνημόνια, τα εφάρμοσαν, μείωσαν μισθούς και συντάξεις, έδωσαν τα δάνεια σε funds, έβγαλαν τα σπίτια σε πλειστηριασμό, υποβάθμισαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας;

Σκληρά τα ερωτήματα και δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Όλοι αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ, σε κάθε προεκλογική περίοδο δήθεν νοιάζονται πως θα μας σώσουν.

Σταματήστε αγαπητοί, όχι άλλο ΣΩΣΙΜΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης