"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Αγανάκτηση για τις «εικόνες ντροπής»

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε εκατοντάδες   λαϊκές οικογένειες  της περιοχής μας και επισκεπτών του νομού μας, προκαλούν οι «εικόνες ντροπής» με τις ουρές συνανθρώπων μας έξω από το  ΤΕΠ του Γ.Νοσοκομείου για να εξετασθούν για πιθανή λοίμωξη COVID ή έξω από το Κ.Υ.Πόλης(πρώην ΠΕΔΥ), τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία για να κάνουν το αντίστοιχο εργαστηριακό έλεγχο.

Τα  λιγοστά (2-3 σε ολόκληρη Πόλη)κλιμάκια του ΕΟΔΥ, δεν μπορούν να κρύψουν τις ατέλειωτες ουρές συνανθρώπων μας για ένα  rapid-test.

Με τα κρούσματα να «σπάνε» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, η απαράδεκτη ταλαιπωρία ή οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται δεκάδες συνάνθρωποι μας,  αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη του πόσο αντιεπιστημονική και επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου σε 24 ωρη βάση καταγράφεται  ρεκόρ προσέλευσης ασθενών στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ (που στελεχώνεται  με μετακινήσεις ειδικευομένων γιατρών άσχετων ειδικοτήτων). Με ασθενείς να περιμένουν να εξεταστούν στον προαύλιο χώρο του ΤΕΠ( σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είτε ημέρα, είτε νυχτερινές ώρες…) πάνω από 4 ως και 5 ώρες!!! 

  Αντί για δωρεάν, επαναλαμβανόμενους ελέγχους στον πληθυσμό και ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, η κυβέρνηση καθιέρωσε την αυτοδιάγνωση με τα  self tests και αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους να γίνονται πελάτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ενώ έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ή και καταργηθεί η αναγκαία ιχνηλάτηση των στενών επαφών για τον περιορισμό της διάδοσης στην κοινότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γ.Ν. του Νομού μας ΔΕΝ γίνονται Μοριακά  TEST COVID, ΔΕΝ χορηγούνται ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ  2 χρόνια ΤΩΡΑ Πανδημία!!

Αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, του ιατρείου COVID του  ΤΕΠ και του Μικροβιολογικού εργαστηρίου  για τις εξετάσεις για SARS-CoV-2 με προσωπικό και την εξασφάλιση  αντιδραστηρίων, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον προϋπολογισμό για το 2022, μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για τα  Κέντρα  Υγείας κατά 140 εκατ., για τα δημόσια νοσοκομεία κατά 139 εκατ, και το κονδύλι για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 208 εκατ. ευρώ.

 Ιδιαίτερο και σοβαρό πρόβλημα  αντιμετωπίζουν τα 3 Κ.Υ. του Νομού, τα μικροβιολογικά εργαστήρια σταμάτησαν  να λειτουργούν  με νόμο ήδη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) και που συνεχίζεται και με την σημερινή κυβέρνηση, μετατρέποντας σε  απλά  αιμοληπτίρια, βάζοντας τον πληθυσμό ειδικά των ορεινών περιοχών και εν μέσω πανδημίας, 2 χρόνια ΤΩΡΑ!! σε μεγάλη ταλαιπωρία και σπρώχνοντας τους στον ιδιωτικό τομέα.

Η δραματική κατάσταση συνολικά στις δημόσιες μονάδες υγείας, όπου στις δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, στις αναστολές εργασίας περισσότερων από 6.000 εργαζομένων, στη συνεχιζόμενη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων κατά 2.229 (από 78.220 τον Ιανουάριο 2020 σε 75991 τον Οκτώβριο 2021) προστίθενται οι πολλές εκατοντάδες θετικοί, «σε καραντίνα» εργαζόμενοι, διαψεύδει την κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν «ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Για να εξασφαλισθεί ο πλήρης δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος για SARS-CoV-2, που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χρειάζεται άμεσα:

Να ενισχυθεί το ΤΕΠ του Γ. Νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων, από τους συμμετέχοντες σε κρίσεις για προκηρυχθείσες θέσεις, και με νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, αξιοποιώντας τον πίνακα επιλαχόντων της 2Κ/2019 και τους πίνακες των επικουρικών.

► Να  λειτουργήσουν  τα διαγνωστικά εργαστήρια για  COVID , του Νοσοκομείου και των 4 Κέντρων Υγείας,  με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού και να γίνει προμήθεια, με κρατική χρηματοδότηση, των αναγκαίων αντιδραστηρίων και όλων των αιματολογικών εξετάσεων στα Κ.Υ.

► Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές

► Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας

Να επιταχθούν  τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την διενέργεια δωρεάν εργαστηριακού ελέγχου

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών 

             Γ.Ν.& Κ.Υ. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης