"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Παναγίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην αγανάκτησή τους εκφράζουν οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Παναγίας, του δήμου Καλαμπάκας, για τη μη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της κατασκευής της Εγνατίας Οδού.

Ο πρώην δήμαρχος του δήμου Μαλακασίου κ. Χρήστος Μαλακασιώτης με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία κοινοποιείται σε μια σειρά φορέων, ζητά την παρέμβαση του “για να επανέλθει η συγκεκριμένη περιοχή όπου είναι το εργοτάξιο της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Ε. στην προτεραία κατάσταση και να γίνει η χωροθέτησή της σύμφωνα με τον χάρτη.

Συγκεκριμένα ζητάμε την απομάκρυνση του εργοταξίου, την αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από το έργο όπως τρία χιλ. οδικού δικτύου Παναγία – Κουτσούφλιανη, τεχνικά έργα, βρύσες, χορτολίβαδα και καλλιεργήσιμα χωράφια – κτήματα ιδιοκτητών κ.λπ”.

Τονίζεται επίσης ότι “οι ανάγκες λειτουργίας του εργοταξίου, υποστηρικτικές της κατασκευής του έργου, επέφεραν φοβερές περιβαλλοντικές αλλοιώσεις οι οποίες παραμένουν, δέκα χρόνια μετά, ανοιχτή πληγή για το τοπικό οικοσύστημα που θυμίζει κρανίου τόπο καθώς η ανάδοχος εταιρεία παρά τις οχλήσεις μας, παρά τις καταγγελίες μας, εξακολουθεί να κωφεύει και να μην προβαίνει στην αποκατάσταση των ζημιών και βλαβών που έχει επιφέρει στον περιβάλλοντα χώρο.

Το έργο τελείωσε, πέρασαν πέντε χρόνια περαίωσης – παραλαβής του έργου και η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει σε βάρος του τοπικού οικοσυστήματος καθώς δείχνει να μην σέβεται, ούτε να τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συμφωνηθέντα με τον δήμο και τους ιδιοκτήτες και την υποχρέωση που έχει από τις συμβάσεις έργου όπου έχει υπογράψει με το αρμόδιο υπουργείο, ενοικιαστές του χώρου που εγκαταστάθηκε το εργοτάξιο προβάλλοντας την δικαιολογία των οικονομικών προβλημάτων (άρθρο 99 ΚΑΠ)”.

Την επιστολή συνυπογράφουν και 105 δημότες του πρώην δήμου Μαλακασίου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υποδομών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τρικαλινού βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη «πετά» το μπαλάκι των ευθυνών στην ανάδοχο εταιρία.

Μια κατασκευάστρια εταιρεία που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης