"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Αγοραστός για τον Αχελώο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βρισκόμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση για το σχεδιασμό της διαχείρισης του έργου του Αχελώου, μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ. Το  πρόσφατο, χαοτικού χαρακτήρα  ακραίο καιρικό φαινόμενο του Ιανού και οι πρωτόγνωρες ποσότητες νερού που έπεσαν στη Θεσσαλία, απέδειξαν ότι νερό υπάρχει για όλους.

Ο Αχελώος μαζί με τα συνοδά του έργα -φράγματα Πύλης, Νεοχωρίτη και Μουζακίου- θα αντιμετώπιζε τα πλημμυρικά φαινόμενα, όπως είχαμε επισημάνει το 2016, στη σύσκεψη με τον τότε αρμόδιο Υπουργό Π. Σκουρλέτη.

Το έργο της Μεσοχώρας το θέλουν -κατά δήλωση- όλοι. Είναι  έτοιμο κατά  90%  και από τη μη  λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού, η ΔΕΗ χάνει ετησίως 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες  της  προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  που  τον Δεκέμβριο του 2017 απένταξε από τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής της Θεσσαλίας, τα έργα του Αχελώου, αν και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με απόφασή του εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της τότε κυβέρνησης. Ο Αχελώος είναι πηγή ζωής, πηγή οικολογικής ανάπτυξης, πηγή φθηνής πράσινης ενέργειας, πηγή τουρισμού και νέων θέσεων εργασίας. Αντιμετωπίζει την ερημοποίηση του  κάμπου, τροφοδοτεί τη Θεσσαλία με νερό, στηρίζει την αγροτική παραγωγή. Κάθε προσπάθεια ακύρωσής του έργου, συντηρεί ένα βιολογικό,  περιβαλλοντικό και οικονομικό  έγκλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης