"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

” Αγριεύει”… το “Μέτωπο Λαού” – Συγκέντρωση στο Δημαρχείο για τις δεσμεύσεις λογαριασμών

lafarm

Σχετικά άρθρα

metopo
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!
4.300 περίπου τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτών του κατάσχεσε ο Δήμος Τρικάλων. Δηλαδή 4.300 Τρικαλινές οικογένειες είδαν παραμονές Εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς τη Δημοτική Αρχή Παπαστεργίου να μπλοκάρει τα πενιχρά χρήματά τους. Χρήματα που προέρχονταν από συντάξεις, ακόμα και αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα ή αγροτικές επιδοτήσεις.
Η δέσμευση των λογαριασμών του 1/5 περίπου (!) των οικογενειών που διαβιούν εντός των ορίων του Δήμου Τρικκαίων αποτελεί ένα βάναυσο, βάρβαρο αντιλαϊκό μέτρο της νεοφιλελεύθερης Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου, που πλήττει πρώτα και κύρια τους πιο φτωχούς και εξαθλιωμένους απ’ τους συμπολίτες μας. Έγινε βασικά για μικροοφειλές παλαιοτέρων ετών και διακινδύνευσε την ίδια την επιβίωση πολλών!
Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής συμπλέει απόλυτα με τις λογικές των μνημονίων, της κυβέρνησης, της τερατόικας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Βρίσκει όμως απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Αποτελεί πράξη εγκληματικής θρασύτητας των χορτάτων κατά των πεινασμένων και ανήμπορων. Δικαίως προκάλεσε σοκ και αναστάτωση στην Τρικαλινή κοινωνία, που δεν πρόκειται να κοπάσει, αν δεν αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί μας.
Το πρόβλημα δεν είναι νομικό, όπως μάταια πασχίζουν να δικαιολογηθούν οι αρχιτέκτονες του ανοσιουργήματος, με τη βοήθεια κάποιων ΜΜΕ. Πρόκειται για πράξη πολιτική, βαθύτατα αντιλαϊκού χαρακτήρα, όπως προαναφέρθηκε.
Δέσμευσαν με το στανιό εκατομμύρια από το λαϊκό κομπόδεμα για να τα βάλουν ενέχυρο στο νέο δάνειο του Δήμου, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης και των αντιλαϊκών μέτρων.
Στην πολιτική Παπαστεργίου και των συνοδοιπόρων του που βουλιάζει Δήμο και πολίτες λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ!


Τα πολλά λόγια περιττεύουν πια! Συσπείρωση στους δρόμους και τους αγώνες! Δυναμικές ενέργειες ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Ας πάρουμε τα δικαιώματα και τη ζωή μας στα ίδια μας τα χέρια!
Πιστεύουμε πως η αποδέσμευση των λογαριασμών μας χιλιάδων ανθρώπων είναι υπόθεση ημών των ιδίων. Με τη δράση μας θα τους αποδεσμεύσουμε!
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι πολίτες που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους, κάθε δημοκρατικός και ανήσυχος συμπολίτης μας, κάθε κίνηση, φορέας, συλλογικότητα, συνδικάτο, σωματείο, σύλλογος, αλλά και όσες δημοτικές παρατάξεις διαφωνούν με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη 21 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι, απαιτώντας την άμεση άρση της δέσμευσης των λογαριασμών μας. Να μη λείψει κανείς!
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΜΑΖΙ:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης