"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Αγωνιστικές κινήσεις εκπαιδευτικών: Στον δρόμο του αγώνα, όχι στους διαδρόμους της κοροϊδίας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον δρόμο του αγώνα, όχι στους διαδρόμους της κοροϊδίας!

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου έχει κηρυχθεί ως μέρα κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς που είναι αναγκαίοι στην εκπαίδευση.

 Παρά  την, εσκεμμένη κατά την γνώμη μας, έλλειψη οργάνωσης και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, έχει γίνει φανερό ότι το αίτημα για μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών, αλλά και της υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων όλων των εργαζόμενων στην εκπαίδευση, είναι ένα ζήτημα πρώτης γραμμής, δίπλα σε όλα τα άλλα που απασχολούν τον κλάδο:

Αξιολόγηση, νέο λύκειο, οικονομική στασιμότητα, αναδιοργάνωση των διοικητικών δομών κτλ.

 

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έχει κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει κλιμάκωση, με αποκορύφωμα την συνάντηση της 7ης Μαρτίου, ως μη όφειλε, και μετά την βεβαίωση του υπουργού ότι ΔΕΝ θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, δίνοντας αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον. Δεν κήρυξε απεργία, παρά στάσεις εργασίας, δεν συνολικοποιεί και πολιτικοποιεί τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην χώρα.

Και στα Τρίκαλα η κατάσταση δεν είναι διαφορετική, με την πλειοψηφία της ΕΛΜΕΤ και του Συλλόγου Δασκάλων να αποφασίζουν για συγκέντρωση στις 1:00 κάτω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία διάθεση να ενημερωθεί πλατύτερος κόσμος και να πραγματοποιηθεί κάποιος συντονισμός σωματείων ή αναπληρωτών.

Παρ’ όλα αυτά, η Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών Τρικάλων καλεί στην κινητοποίηση όλους τους αναπληρωτές και μόνιμους, προκειμένου να ζητήσουμε το αυτονόητο: Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση!

Και η αλεπού, τι γυρεύει στο παζάρι

Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε και την έλευση του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στα Τρίκαλα, προκειμένου να επισκεφτεί ΕΠΑΛ του νομού και άλλα σχολεία.

Η άποψη μας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ήταν να μην συναντηθούμε μαζί του, πρώτον επειδή ούτε ο ίδιος το επιδίωξε, δεύτερον γιατί ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποίηση, τρίτον επειδή τα χημικά και τα ανοιγμένα κεφάλια των συναδέλφων είναι νωπά ακόμα και τέταρτον επειδή οι απαντήσεις του προϊστάμενου του πριν λίγες μέρες ήταν τουλάχιστον απαξιωτικές για τον κλάδο και την νοημοσύνη μας.

Η Αγωνιστική Κίνηση δεν είναι αρνητική από θέση αρχής σε συναντήσεις τέτοιου είδους, θεωρούμε όμως ότι η συγκυρία είναι απαγορευτική για τέτοιου είδους επαφές.

Το Υπουργείο ετοιμάζει συγχωνεύσεις σχολείων, καταργήσεις δομών, μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υποβιβασμούς σχολείων, αξιολόγηση και τόσα άλλα, για τα οποία δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τι ακριβώς έρχεται να επιθεωρήσει ο υφυπουργός Παιδείας, εκτός από τυπικούς χαιρετισμούς και εκδηλώσεις; Γιατί δεν αναφέρει τους ακριβείς λόγους για τους οποίους επισκέπτεται ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα, καθώς μετά τα Τρίκαλα θα επισκεφτεί και την Λέσβο;

Κόντρα σε φανερούς και κρυφούς εχθρούς, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης