"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Αθώα κρίθηκαν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για τα διόδια

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

diodia_mosxoxwriou

 Μεγάλη νίκη πέτυχαν σήμερα τα 11 μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» που δικάζονταν μετά από αγωγή της Νέα Οδού, με την οποία απαιτούσε 500.000 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.
Τελικά οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, ενώ αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Η κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου (αίθουσα αμφιθεάτρου) φιλοξένησε πλήθος αλληλέγγυων, κατοίκων Ωρωπού, μελών και φίλων του Κινήματος, του Συλλόγου δανειοληπτών και δημοτικών αρχόντων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωρωπού.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος κ.α

Στην κατάθεση του ο κ. Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι διαμαρτυρίες και το κλείσιμο των διοδίων ήταν αποφάσεις γενικών Συνελεύσεων και πως οι κατηγορούμενοι δεν προκάλεσαν ούτε φθορές ούτε άσκησαν βία.

Ο υπουργός Μεταφορών κατέθεσε επίσης πως κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών δεν είδε καμία βίαιη πράξη ή προτροπή σε άσκηση βίας.

Ο κ. Καραμάνος τόνισε στην κατάθεση του πως σε κάθε κινητοποίηση ήταν παρούσα η Τροχαία και πως οι συμμετέχοντες έδιναν ενημερωτικά φυλλάδια . Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η θετική απήχηση που είχαν οι κινητοποιήσεις ήταν αυτό που οδήγησε την εταιρία να υποβάλλει μηνύσεις και όχι η διάπραξη αδικημάτων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, κάτοικοι και φορείς του Ωρωπού και μέλη του Κινήματος «Δεν πληρώνω», οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως οι έντεκα πολίτες πράγματι μετείχαν στις κινητοποιήσεις ωστόσο ουδέποτε προέτρεψαν σε άσκηση βίας ή σε ενέργειες που θα προκαλούσαν φθορές .

zougla.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης