"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

«Αιχμές» Σακελλαροπούλου κατά κυβέρνησης: Όχι πρόσχημα η πανδημία για κατάργηση κεκτημένων στην εργασία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για απόπειρα κατάργησης κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία άφησε η πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την ομιλία της στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Δεν είναι δυνατόν η πανδημία να καταστεί πρόσχημα για την κατάργηση των κεκτημένων δεκαετιών στο χώρο των κοινωνικών δικαιωμάτων, στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, η υγειονομική κρίση μοιάζει να αποτελεί, μέσα στη συνθήκη που διαβιούμε, μια νέα ευκαιρία για το ίδιο το Κράτος, το οποίο επέστρεψε στη συνείδηση όλων μα, ως ο ύπατος φορέας εγγύησης της υγείας και της ζωής μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων το σύστημα υγείας δοκιμάζεται καθημερινά, έδωσαν και συνεχίζουν ακάματοι να δίνουν το παράδειγμα ευθύνης και πατριωτισμού. Οι πολίτες εμπιστεύονται ξανά το εθνικό σύστημα υγείας που επωμίζεται το βαρύ καθήκον της διαχείρισης της κρίσης. Η εμπιστοσύνη αυτή προς την πολιτεία είναι, μέσα στην πανδημία, μια τόνωση της ίδιας της δημοκρατίας μας».

Όσον αφορά το πεδίο της Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε δηλώσεις που εξίσου μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως τροχιοδεικτικές βολές προς τη συμπολίτευση με φόντο την κατάργηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αλλά και την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στο ΣτΕ λίγες μέρες πριν την απόφαση για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι πολιτικές παρεμβάσεις στην επιλογή και το έργο των δικαστών δεν υπονομεύουν μόνον την αποστολή του δικαστή ή το δικαίωμα των πολιτών σε αποτελεσματική δικαστική προστασία και δίκαιη δίκη. Διαβρώνουν, συμβολικά και πρακτικά, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την αναπαράστασή τους στους πολίτες. Η κρίση της δικαιοσύνης και η έκθεσή της σε αθέμιτες πολιτικές στοχεύσεις, ειδικά με την εισαγωγή διατάξεων που υπονομεύουν τη δικαστική ανεξαρτησία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών μας αξιών και μια ευθεία προσβολή του σύγχρονου συνταγματισμού».

Πηγή: TVXS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης