"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

“ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλλήματα. Ρίχνουμε στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 kke-dimopsifisma

Την Κυριακή ο λαός μας καλείται να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, που και τα δύο έχουν φαινομενική και μόνο διαφορά.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα οδηγήσουν το λαό σε νέα βάσανα και τραγωδίες.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι φιλομνημονιακά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Το δημοψήφισμα είναι το άλλοθι για νέα μνημόνια – συμφωνίες σε βάρος του ελληνικού λαού.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα φέρουν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για το λαό

Ο λαός πρέπει να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Να δείξει τη διάθεσή του, τη θέλησή του για τη δική του αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

Η ΝΔ και οι σύμμαχοί της επιδιώκουν, αξιοποιώντας τα τυχοδιωκτικά στοιχεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις αντιδραστικές αντιλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ψεύτικες αγωνιστικές κορόνες οδηγεί στην αλλοίωση του ριζοσπαστισμού, ενισχύει την απογοήτευση, τη λογική ότι τίποτε δεν γίνεται, όλοι το ίδιο είναι.

Γι ‘ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ, να βάλει σε ψηφοφορία και την πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα και ο λαός να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Για πρώτη φορά γίνεται δημοψήφισμα με ένα ξένο κείμενο, της τρόικας, που και η ίδια το αποσύρει για τους δικούς της λόγους και τους δικούς της σκοπούς.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τη νέα πρότασή του στην τρόικα με ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τη δημοσιεύει ο Τύπος και ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τίποτε. Αλήθεια, αυτό το κείμενο που έστειλε ο Τσίπρας δεν έπρεπε να είναι το ένα σκέλος τουλάχιστον του δημοψηφίσματος;

Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ’ το λαό να πει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν πρέπει να παγιδευτούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ενδεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του ΟΧΙ να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο με αντάλλαγμα χρηματοδότηση για να πληρωθούν, όμως, αυτοί που δάνειζαν τους καπιταλιστές και το κράτος τους για να κερδίζουν, δηλαδή αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση.

Με το ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παρά πέντε προς την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητά από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος.

Αποτελεί μια από τις χειρότερες προκλήσεις που έχουμε γνωρίσει. Μια κυβέρνηση, έτοιμη να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, να ντύνει την επιλογή της με ένα κακοπαιγμένο μάλιστα θέατρο αντίστασης, σνομπισμού, τυχοδιωκτισμού.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί τους με το ΝΑΙ και την πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων, ζητώντας στήριξη από μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα στην Ελλάδα και τις κυβερνήσεις της ΕΕ, να τους δώσουν ξανά σημασία μετά την εκλογική ήττα τους, το Γενάρη.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ που δεν δεσμεύουν σε τίποτα.

Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα φέρουν το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα για το λαό.

Δεν έχει ξαναγίνει άλλη φορά να ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους, με όσους τρόπους θέλει ο καθένας, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

Η πρόταση του ΚΚΕ δε χωρά παρερμηνείες

Ο λαός πρέπει να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»..

Είναι το ψηφοδέλτιο που δείχνει τι θέλει ο λαός. Είναι το ψηφοδέλτιο που ακυρώνει τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλλήματα, ακυρώνει τα σχέδιά τους που βάζουν στόχο να ακυρώσουν τη ζωή μας. Είναι, ταυτόχρονα , και το ψηφοδέλτιο δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες., δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατά του λαού, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, ούτε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι.

Με την πρόταση του ΚΚΕ δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – δεν διαλέγουμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη- Λέμε όχι στην πρόταση ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και στη νέα πρόταση για μνημόνιο που κατέθεσε μόλις προχθές η κυβέρνηση, γιατί και οι δύο πτωχεύουν τον λαό

Με την πρόταση του ΚΚΕ Ακυρώνουμε τα νέα μνημόνια.

Αυτό είναι το γνήσιο εργατικό λαϊκό ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά.

 

 

   ΤΡΙΚΑΛΑ 3/7/2015             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης