"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Ακόμα μια ήττα για την περιβαλλοντοκτόνο κυβερνητική πολιτική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25

Άνοιγμα φωτογραφίας

Ακόμα μια νίκη για τα Άγραφα και για όλο τον ορεινό όγκο της περιοχής. Ακόμα μία σημαντικά θετική εξέλιξη στον αγώνα για την ακύρωση των δυο αιολικών στα Άγραφα αποτελεί η οριστική αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αιολικών πάρκων στη Νιάλα (θέσεις:Γραμμένη-Τούρλα-Καρνώπι) και στον Αγ. Νικόλαο (θέσεις: Μίχος-Βοιδολίβαδο-Απελίνα).


Όλοι όσοι πίστευαν ότι ο αγώνας αυτός δεν κερδιζόταν, δεν υπολόγιζαν σε ένα κίνημα που δεν το έβαλε κάτω, αλλά και σε ευσυνείδητους δημοσίους λειτουργούς που εφάρμοσαν την Ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και όρθωσαν ηθικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική
ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, οδηγώντας σε σημαντική ήττα τις κυβερνητικές επιδιώξεις και τους περιλλοντοκτόνους σχεδιασμούς της στο ορεινό όγκο της Δυτικής Θεσσαλίας.


Μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις, στην δημόσια διαβούλευση για τις Μ.Π.Ε των έργων, περισσότερων από 750 πολιτών και φορέων καθώς και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αγράφων και
του Δασαρχείου Καρδίτσας, έρχεται τώρα κι αυτή της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΝ να προσθέσει ένα σημαντικό βήμα για την ακύρωση των έργων και την διαφύλαξη της ακεραιότητας της περιοχής.


Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, εκτός από αυτόν που δεν δόθηκε.

Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης