"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Ακόμη και 3.000 θάνατοι μέχρι τις γιορτές – «Πάμε για βίαιη ανοσοποίηση»

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα, το κολλάνε όλοι σε μία οικογένεια στο διαμέρισμα (…) Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν, είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

Φόβους ακόμη και για 3.000 νεκρούς από Covid-19 μέχρι τα Χριστούγεννα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, που στάθηκε στην ιδιαίτερα υψηλή μεταδοτικότητα του ιού.

«Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω, και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά, είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Γουργουλιάνης.

Ωστόσο, σημείωσε, «μέσα στο κακό νέο μπορεί να υπάρχει και ένα καλό νέο, με αυτό που βλέπω κάθε μέρα στην περιοχή μας , είναι μια βίαιη ανοσοποίηση. Δηλαδή οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές».

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6-7  άνθρωποι, σε μικρά διαμερίσματα, το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τα νοσοκομεία, όμως, «γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρόνων και πάνω. Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν, είναι σύνηθες.

Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά». Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute «Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο.

Εχουμε μερικές ενδείξεις, όπως η ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης», πρόσθεσε ο κ. Γουργουλιάνης για τα κρούσματα σε εμβολιασμένους πολίτες που μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

«Το ξέραμε πάντως για τα εμβόλια ότι δεν έχουν επιτυχία 100%, δυστυχώς η επιτυχία φτάνει στο 70%-80%», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης