"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Αλέκος Φλαμπουράρης: Yπουργός Επικρατείας ο μέντορας του Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέλαβε από την Τρίτη το υπουργείο Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει άμεση σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των Σπουδών στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη. Από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., του ΚΚΕ Εσωτ. Ανανεωτική αριστερά και τον Συνασπισμό.

Πολιτικός μηχανικός

Όσοι γνωρίζουν λένε πως διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια καθώς ο πατέρας του Τσίπρα είχε επαγγελματική συνεργασία στο κατασκευαστικό τομέα στο παρελθόν. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας από τους μέντορες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φαίνεται πως εκτελούσε και χρέη συμβούλου.

Διέλυσε τις συνιστώσες

Ο Φλαμπουράρης φέρεται ως ο βασικότερος αυτών που διέλυσε ουσιαστικά τις συνιστώσες και ανέλαβε τη παρασκηνιακή διαχείριση της κατάστασης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα.

Οι φιλικές σχέσεις είναι τόσο καλές που το όνομα του νεότερου παιδιού του Τσίπρα δόθηκε ουσιαστικά σε σπίτι του Φλαμπουράρη στην Αίγινα, όπου και μένει μόνιμα.

Ήταν από τα βασικά στελέχη όσον αφορά την προσέγγιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΕΚ ώστε να βρεθεί μια λογική προς όλους λύση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μπον βιβέρ της Αριστεράς

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων αστών» του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.
Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τον «αποκαλούν» μπον βιβέρ της Αριστεράς, καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται στις συνεδριάσεις είναι «καλοντυμένος» και ευγενής με το ασθενές φύλο.

Φιλίες παντού
Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
Μάλιστα, κατόπιν δικών του συνεννοήσεων η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Κουμουνδούρου το 2003 για να ενημερώσει το κόμμα για την πορεία εκτέλεσης των έργων. Ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού.

Η βίλα της Αίγινας και τα «υιοθετημένα εγγόνια»

Ο κ. Φλαμπουράρης διαθέτει πολυτελή κατοικία στα ορεινά της Αίγινας, όταν ως πολιτικός μηχανικός είχε εκπονήσει τα σχέδια για την κατασκευή οικοδομών στην περιοχή. Η οικία του στην Αίγινα, που διαθέτει και πισίνα, είναι το δεύτερο σπίτι για τον Α. Τσίπρα και την οικογένειά του. Εκεί γιορτάζουν κάθε χρόνο τα γενέθλιά τους τα παιδιά του Α. Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος και Ορφέας-Ερνέστο. Για όσους έχουν αξιόπιστη ενημέρωση για τις σχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Α. Φλαμπουράρη, ο τελευταίος αντιμετωπίζει τα παιδιά του Α. Τσίπρα ως «εγγόνια» του, ενώ και εκείνα από τη μεριά τους τον αποκαλούν «παππού». Μάλιστα, όσοι δεν τον συναντούν τα καλοκαίρια στην Αίγινα να «παίζει» με τα παιδιά του Α. Τσίπρα στο «Εν Πλω», τον βλέπουν συχνά-πυκνά να τα έχει «αγκαλιά» κοντά στην οικία του, πιο κάτω από τον Λυκαβηττό, στην καφετέρια «Φίλιον» στο Κολωνάκι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης