"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Αλλάζουν τα δεδομένα με AstraZeneca: τώρα εισηγούνται εμβολιασμό μόνο στους άνω των 60 ετών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διαφοροποιεί τη στάση της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όσον αφορά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, η Επιτροπή εισηγείται να εμβολιάζονται με ΑΖ μόνο τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών

Επισήμανε πάντως, ότι παραμένει η σύσταση να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο. Εξαιρούνται τα άτομα που έχουν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες. 

Σημειώνεται ωστόσο ότι μέχρι τώρα το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγούταν μόνο στους άνω των 30 ετών, ενώ ήδη υπάρχει σύσταση σε γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδιά το επόμενο διάστημα να προτιμήσουν ένα εμβόλιο τύπου mRNA. Η νέα αυτή απόφαση της Επιτροπής ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με την α’ δόση ή έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό με AZ.

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου. Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την παραπάνω σύσταση, η κ. Θεοδωρίδου αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Επιτροπή λαμβάνει αυτή την απόφαση καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα και η επιδημιολογία της χώρας είναι καλή, καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης