"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Αλλαξε όψη το εγκαταλειμμένο Γυμνάσιο Ζάρκου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι απαράδεκτες συγχωνεύσεις σχολείων οήγησαν σε μαρασό και αχρηστία εκατοντάδες σχολικά κτίσματα στη χώρα. Σε εμας εδώ, ένα είναι και το Γυμνάσιο Ζάρκου. Επί 5 χρόνια μένει έτσι, χωρίς να γίνετια τίποτε. Κι ας το πληρώσαε όλοι από την τσέπη μας.
Αυτά έχουν τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ, βέβαια…
Αλλά ευτυχώς, οι άνθρωποι του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Ζάρκου “Φαϋττός”, ανέλαβαν δράση. Οπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο zarkonow, τα μέλη του συλλόγου, με τη βοήθεια δύο ιδιωτών, των κ. Βασίλη Λόη και Νίκου Οικονόμου, έβαψαν το κτήριο, αντικατέστησαν τα σπασμένα τζάμια,  καθάρισαν τα παλιά γραφεία καθηγητών και έχουν κάποια ως δικά τους, καθάρισαν το γυμναστήριο για να το έχουν ως αίθουσα χορού.
Θετικά μηνύματα. Αλλά έχουμε μία απορία: ο Δήμος δεν είχε λεφτά να τους δώσει; Αφού έχει για τη φάτνη, άρα έχει….
Πάντως, για τη ιστορία, τον περασμένο Μάιο, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση για χρήση δύο – μόνο – αιθουσών, με τους εξής όρους:
1) Δεν επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του παραχωρούμενου ακινήτου από τον πολιτιστικό σύλλογο σε οποιοδήποτε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Παρόμοια ενέργεια συνιστά λόγο ανάκλησης της παρούσης απόφασης.
zarko12) Το παραχωρούμενο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη του πολιτιστικού συλλόγου και χώρο άσκησης των καταστατικών δραστηριοτήτων του. Δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων ή δραστηριοτήτων ανταγωνιστικών με αυτές που ασκούνται ήδη στο τοπικό διαμέρισμα από ιδιώτες – κατοίκους της περιοχής. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή της μορφής χρήσης χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Δήμου Φαρκαδόνας.
3) Ο πολιτιστικός σύλλογος δικαιούται να διαμορφώσει και να διακοσμήσει το παραχωρούμενο ακίνητο, σύμφωνα με τις ανάγκες και την επιθυμία του, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προβεί σε ουσιώδεις μεταβολές της μορφής του ακινήτου, από τις οποίες μπορεί να θιγεί η στατικότητα και η αντοχή του κτιρίου.
4) Οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκληθεί από τις τροποποιήσεις αυτές, βαρύνει τον πολιτιστικό σύλλογο.
5) Μετά την λήξη της παραχώρησης, με οποιονδήποτε τρόπο και αν γίνει αυτή, ο πολιτιστικός σύλλογος υποχρεούται να αποχωρήσει από το ακίνητο και να το παραδώσει στην ίδια ακριβώς κατάσταση με αυτήν που το παρέλαβε.
6) Απαγορεύεται να αφαιρέσει αντικείμενα.
7) Ο πολιτιστικός σύλλογος είναι υποχρεωμένος να κάνει καλή χρήση του παραχωρούμενου ακινήτου, να μην προξενεί ζημίες σ’ αυτό και να επισκευάζει όσες προξενούνται από ενέργεια των μελών του.
8) Οι δαπάνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης και αποχέτευσης, για το χώρο που θα παραχωρηθεί βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον χρήστη σύλλογο. Η μη έγκαιρη πληρωμή τους συνιστά λόγο ανάκλησης της παρούσης απόφασης.
9) Ο Σύλλογος υποχρεούται να παραδίδει τον χώρο όποτε χρειασθεί στον Δήμο για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκεί η παραχώρηση.
10) Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δικαιούται να έχει πρόσβαση στο κτίριο, να ελέγχει την ορθή τήρηση των όρων παραχώρησης και να προβαίνει σε μερική χρήση των χώρων του σχολείου για τις ανάγκες της Κοινότητας, χωρίς να εμποδίζεται η χρήση του από τον εν λόγω Σύλλογο.
11) Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της παρούσης παραχώρησης μπορεί να γίνει μόνο με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
12) Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ανωτέρω και όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

zarko2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης