"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναμφίβολα η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δίκη του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης.
Για πολλούς ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας ορός, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα.
Στάση ζωής αποτελεί ο εθελοντισμός για τη διεύθυνση και την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βάζουν στόχους, συνεισφέροντας με την διοργάνωση προγραμμάτων στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.
Σήμερα το μεσημέρι η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και η επιστημονική ομάδα του νοσηλευτικού ιδρύματος διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός η Υγεία στα χέρια του πολίτη».
Μία νέα πρωτοβουλία που πρόσφερε την ευκαιρία στον πολίτη να γνωρίσει την ιδέα της ανιδιοτελούς προσφοράς σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του.
Η εκδήλωση διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Φαρκαδόνας παρουσία της δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας κ. Γιάννη Σακελλαρίου ο οποίος ανέπτυξε μεταξύ των άλλων την έννοια του εθελοντισμού ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στις πολύμορφες δράσεις του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση του πληθυσμού, την πρόληψη και την προαγωγή Υγείας. Γενικότερα προγράμματα που συνάντησαν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό, προβάλλοντας τη διάθεση των γιατρών, νοσηλευτικών και προσωπικού του ΚΥΦ να συμβάλουν στα μέγιστα για τη διάδοση της ιδέας της αλληλεγγύης στον ιατρικό τομέα κι όχι μόνο.
«Πραγματικά νιώθω υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Άνθρωποι που τηρούν τον όρκο τους, συμβάλλοντας πέραν της ιατρικής και σε κοινωνικές δράσεις, θυσιάζοντας ελεύθερο χρόνο, με σκοπό να μεταδώσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης, της στήριξης και της υποστήριξης. Οφείλω να τους συγχαρώ μιας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση προς όλους εμάς», σημείωσε ο κ. Γιάννης Σακελλαρίου.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των δημάρχων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων κ.κ. Θανάση Μεριβάκη και Δημήτρη Παπαστεργίου και των θεματικών αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γιώργου Τσίγκα και Κων/νου Μπάρδα που υποσχέθηκαν κάθε δυνατή στήριξη στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μελλοντικά το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με τις εισηγήσεις των γενικών γιατρών κ.κ. Βαγγέλη Ευθυμίου, Βιολέτα Ροκά και Γεωργία Ευθυμιάδη.
Τα τρία μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας επικέντρωσαν την προσοχή τους στο εθελοντισμό παρουσιάζοντας το νέο εθελοντικό
πρωτοποριακό πρόγραμμα Εθελοντισμός – Υγεία στα χέρια του πολίτη» καθώς και τα κίνητρα για παροχή εθελοντικής εργασίας στο πρόγραμμα του Κ.Υ. ».
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση βίντεο με τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν με επιτυχία οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.DSC_0127 DSC_0117

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης