"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Αλλού βαρούν τα όργανα και αλλού χορεύει η νύφη… – του Σάκη Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι γνωστό ότι η εκλογή του κ. Παπαστεργίου οφείλεται κυρίως στην στήριξη του από τις τοπικές ελίτ (οικονομικές, θρησκευτικές κλπ), αλλά και στην αδυναμία ευρέσεως από την πλευρά της (όποιας) αντιπολίτευσης , να βρει και να στηρίξει μια ισχυρή προσωπικότητα που να μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον κ. Δήμαρχο.

Αφήνουμε απέξω τις παλαιοκομματικές τακτικές που εφαρμόστηκαν με “ταξίματα” εξαγορές ψήφων κλπ, γιατί ως γνωστόν αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στα Τρίκαλα και όσοι τα λένε είναι αισχροί συκοφάντες και λαϊκιστές.

Με το νέο δε νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου μόνο το παράβολο για να κατέβει κάποιος για υποψήφιος δήμαρχος ανέρχεται στα 25.000 ευρώ ο κ. Παπαστεργίου φαντάζει πλέον ακλόνητο φαβορί.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι;  Ο κ. Παπαστεργίου είναι (ή ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό) σαφώς ένας πετυχημένος επικοινωνιακά δήμαρχος.

“Λατρεμένος” από την πλειοψηφία των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (εννοείται χωρίς “αντάλλαγμα” γιατί όπως είπαμε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στα Τρίκαλα, και καταδικάζουμε απερίφραστα όσους ισχυρίζονται τέτοιες αθλιότητες), αλλά και “αγαπημένος” πολλών τηλεοπτικών Αθηναϊκών ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπαστεργίου είναι σαφέστατα ένας αποτυχημένος δήμαρχος στο πεδίο της επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Μια ματιά στην κατάσταση των δρόμων της πόλης αρκεί για να διαπιστωθεί το μέγεθος της αποτυχίας του, για να μην θυμηθούμε το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία, αλλά και το τελευταίο “επίτευγμα” με την “επίθεση” στους Τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας που είχαν χρέη στο Δήμο.

Σε όλα αυτά η αντιπολίτευση είναι απούσα.Το θέμα είναι αν θα εξακολουθήσει να είναι απούσα. Το θέμα είναι αν θα εκμεταλλευτεί τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για να καλλιεργήσει κουλτούρες συνεργασίας, γιατί με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σαφώς και ευνοούνται συνεργασίες αντικυβερνητικές, κατι που η ΝΔ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει, και  πως όλα αυτά μπορεί να γυρίσουν σε βάρος της.

Ο Κώστας Κρεμμύδας έλαβε ποσοστό 20,26% ενώ πριν μερικές ημέρες δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ . Την ίδια ώρα η Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Λώρεν Κασσοπούλου δηλώνει ότι ” δεν νομίζω ότι έκανε καλό η συνεργασία μας με τον Συριζα, όταν έρθει η ώρα το ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει για τον δήμο και για αλλού”.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έχει τέτοια προβλήματα. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται στο τέλος της τετραετίας η αποχώρηση του Γιώργου Καϊκη και «όποιον ορίσει το κόμμα».

Για τα Τρίκαλα ειδικότερα, ας μην ξεχνάμε πως το 2019, ένα 10% του εκλογικού σώματος  συνολικά, κινήθηκε δεξιότερα της ΝΔ, και μάλιστα ψηφίζοντας ψηφοδέλτια που δεν είχαν δυναμική από άποψη “προσωπικοτήτων”, και στην ουσία ήταν ψηφοδέλτια του ενός.

Ας αναλογιστούμε πόσο μπορεί να διευρυνθεί αυτό το ποσοστό σε 1-2 χρόνια με δεδομένη την κυβερνητική φθορά, αλλά και τα τεράστια λάθη του νυν Δημάρχου.

Ο Στέλιος Μπετσιμέας με το 4,49 %, ο Γιώργος Μητσιούλης με 3,71% ο Σπήλιος Τσιγάρας με 1,96% και ο Χρήστος Τσιόλας με 1,06% που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές , με τον νέο εκλογικό νόμο δεν έχουν καμία τύχη και όλα δείχνουν ότι πολλά στελέχη θα απορροφηθούν από την παράταξη του Δημήτρη Παπαστεργίου ή εκτός αν προκύψει κάτι ενωτικό με τη συγκρότηση νέου συνδυασμού.

Η Αριστερά σε όλες της τις εκφράσεις έχει την τεράστια ευκαιρία να αναδείξει πολλά πράγματα και να πετύχει μια τεράστια αλλαγή στον Δήμο, αλλά και να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στις τοπικές ελίτ.

Το θέμα είναι αν μπορεί να τα αντιληφθεί όλα αυτά, όχι σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε πρακτικό. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η αλαζονεία και οι μικροπολιτικές τακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και που φαίνεται να απολαμβάνουν με ηδονή οι νυν Δήμαρχοι της κυβερνητικής παράταξης, μπορούν να γίνουν και οι αιτίες της ήττας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης