"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Αλ. Παπαρήγα από την Καρδίτσα: Ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα τάσσεται το ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Το ΚΚΕ είναι μαζί σας στην εναντίωσή σας να υλοποιηθεί η απόφαση της Ρ.Α.Ε. να χορηγήσει 21 άδειες στην περιοχή των Αγράφων, σε ιδιωτικά επιχειρησιακά συμφέροντα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Αλ. Παπαρήγα από την Καρδίτσα: Ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα τάσσεται το ΚΚΕ (+Φώτο +Βίντεο)

Η παραπάνω φράση συμπεριλαμβάνονταν στην ομιλία του μέλος της Κ.Ε και πρώην Γραμματέως του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα, που έγινε σήμερα Πέμπτη (22/11) στην Καρδίτσα, στo πλαίσιo πολιτικής συγκέντρωση που οργάνωσε η Τ.Ε. Καρδίτσας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και πως η αιολική ενέργεια γίνεται το όχημα για την επίθεση στο περιβάλλον αφού ο φορέας που κάνει την επένδυση δεν δίνει δεκάρα για αυτό.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net με απόσπασμα από την ομιλία της Κας Παπαρήγα:

Το βασικό πάντως αντικείμενο της πολιτικής εκδήλωσης ήταν: «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά». Εκεί κινήθηκε και ο κύριος όγκος της ομιλίας, με την κ. Παπαρήγα να τονίζει την ανάγκη προσαρμογής των αγώνων στις σημερινές απαιτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει στη συνείδηση και στις διεκδικήσεις τους να προτάξουν τις σημερινές τους ανάγκες.

Για να πάνε μπροστά, πρόσθεσε, έχουν ανάγκη από δύο αλληλένδετες προϋποθέσεις. Και συγκεκριμένα ανέφερε την δική τους απόφαση και ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ,

Συνεχίζοντας τόνισε ότι  οι αγώνες που γίνονται και αυτοί που θα γίνουν στην πορεία, δεν πρέπει να είναι επανάληψη των χθεσινών αλλά πρέπει να περάσουν με βάση τις νέες απαιτήσεις, σε μια ανώτερη βαθμίδα, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα, μη αντιστροφή και προπαντός προοπτική. Και εδώ έφερε σαν παράδειγμα τους αγροτικούς αγώνες, λέγοντας πως δεν είμαστε στις δεκαετίες του 90 και του 2000, ούτε στα πρώτα χρόνια της κρίσης, όταν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, με ηρωικούς αγώνες αποσπούσαν κάποιες παραχωρήσεις που τους ξαλάφρωναν για λίγο αλλά ουσιαστικά ωφελούσαν τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Πλέον, τόνισε, όσα ψίχουλα και να δώσουν στην φτωχή αγροτιά το κόστος παραγωγής των μικροϊδιοκτητών δεν μπορεί αν είναι το ίδιο με αυτό των καπιταλιστικών αγροτικών νοικοκυριών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ενόψει των πολλαπλών εκλογών και των εθνικών έχει ξεκάθαρα ξεκινήσει η κούρσα για να διασφαλιστεί από σήμερα κυβέρνηση συνεργασίας, που θα συνεχίσει απρόσκοπτα την  υπηρέτηση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Χρειάζεται πρόσθεσε να σημάνει ξεσηκωμός από το λαό και τη νεολαία και τα συλλαλητήρια και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για τις 28 Νοέμβρη, να αποτελέσουν όχι κορύφωμα, αλλά ένα νέο σταθερό εφαλτήριο για τη συνέχεια.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως μέσα από τον δρόμο της συνεχούς σύγκρουσης και ρήξης, μέσα από την συνεχή οργάνωση και συλλογική κινητοποίηση δυνάμεων, τη συνεχή αλλαγή συσχετισμών, θα δημιουργούνται οι συνθήκες για τις ριζικές αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

karditsalive.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης