"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου για τον «χαρισματικό» Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην ώρα που το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τον πρωθυπουργό  για επιχείρηση διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο εμφανίστηκε χθες σε εκδήλωση στο ΄Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην οποία ήταν και Αλέξης Τσίπρας αλλά και σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ τον χαρακτήρισε χαρισματική προσωπικότητα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως έχει καλές σχέσεις με τον κ. Τσίπρα και μπορεί να συνεννοείται μαζί του για τα εθνικά θέματα ενώ δεν παρέλειψε τον χαρακτηρίσει χαρισματική προσωπικότητα φέρνοντας για μία ακόμη φορά σε αμηχανία την ηγεσία και στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία μεταδιδόταν τη στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με τον Εβο Μοράλες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και για τη συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως τη χαρακτήρισε) καθώς και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επεσήμανε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, το 2015, δεν απευθύνθηκαν στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ για κυβερνητική συνεργασία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε αυτήν.

Τόνισε ακόμη πως δεν αρκεί η παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάλογο των δύο χώρων στο μέλλον. «Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Πάντως λίγο πριν μεταδοθεί η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση πως είναι «εκτός από συντηρητικοί» και «απίστευτα κυνικοί». «Το ζήσαμε με τη φωτιά στο Μάτι όταν το ίδιο βράδυ έστησαν θέατρο με την παρουσία του πρωθυπουργού κάνοντας ότι δεν ήξεραν πως υπάρχουν τόσο νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

«Προκαλούν την κοινωνία με τις δικές τους τις δηλώσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν τα θύματα και τις οικογένειες τους» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ η οποία αναφέρθηκε και στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και από μολότοφ.

Αναφορικά με τη Συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι «στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία όπως και το 2008. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί απαξιωμένος στα τελειώματα του να κρατηθεί από ότι έχει απομείνει: στην πόλωση και τον διχασμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης